Gasztronómiai orgazmus?!
Tudunk hozzá 3 helyet
Imádod az olasz konyhát, esetleg rabjává váltál az eredeti amerikai fagyinak? Mi tudjuk, hova menj!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha igazi olasz alapanyagokra vágysz: La Bottega

Ha olasz konyha, akkor La Bottega - mondhatnánk, nehezen találni ugyanis még egy ilyen üzletet, ahol nincs olyan kérés, amelyet ne tudnának teljesíteni, és nincs olyan vevő, akinek az igényeit ne tudnák kielégíteni.

A 2004 végén nyílt üzlettel, melyben több mint hatszázféle termék közül válogathatnak az ínyencek, csak az a baj, hogy ha egyszer az itt vásárolt alapanyagokból készíted el a szombati bolognait, onnantól kezdve képtelen leszel egyáltalán csak ránézni a kisboltban árult alapporra...

Az üzlet hatalmas kínálata pedig valóban minden igényt kielégít, kezdve a különféle ízesített és töltött házi tésztáktól, olajoktól és szószoktól a pástétomokon, a sonkákon és sajtokon át egészen a különböző gyümölcslekvárokig és édességekig. A La Bottegában ráadásul arra is gondolnak, hogy legyen mivel leöblíteni az ízletes ebédet: közel 150 fajta borból, 25-féle grappából, likőrökből és sörökből válogathatnak a vásárlók, a választásban pedig maga az üzletvezető, Molnár György sommelier segít.

Hol találod?
Budapest, III. kerület, Bécsi út 60.
Telefon: 06(1)250-9066

Árak: Egy-egy bor vagy grappa ára meghaladja a 10 ezer forintot, és egy-két különlegesebb csemegénél se számíts fillérekre, ám a termékek alapvetően nem drágák, főként ha belegondolsz, hogy egytől egyig Olaszországból érkeztek.

Egy igazi kulináris élvezet: T. Nagy Tamás Sajtkereskedése

T. Nagy Tamás Sajtkereskedése 12 évvel ezelőtt nyitott Budapesten, az V. kerületi Gerlóczy utcában - minden ínyenc szerencséjére.

Aki ugyanis ide belép, az nem távozhat kulináris élvezetek nélkül: a sajtok végtelen kínálata mellett az üzletet szinte minden percben frissen sült kenyér illata lengi be, és ha már nem bírod ki, hogy ne vegyél egy cipót, akkor vásárolj hozzá francia pástétomot, vajat vagy igazi sonkát egyenesen Pármából. Az eredetileg csak sajtokat áruló üzlet ugyanis ma már számtalan más gasztronómiai csodával várja a vásárlóit, akik pedig jönnek szép számmal, hiszen T. Nagy Tamásnál szinte nincs lehetetlen kérés.
Na de visszakanyarodva a sajtokhoz: a hipermarketekben megismert előrecsomagolt fajtából valószínűleg egy darab sem lesz, ám olyan különlegességek között válogathatsz, mint a svájci Gruyére vagy a francia Reblochon. A hazai sajtok közül csupán néhány különlegesebb fajtával találkozni, a kínálat többi részét Franciaországból, Hollandiából és Németországból érkező sajtok alkotják.

Hol találod?
Budapest, V. kerület, Gerlóczy u. 3.
Telefon: 06(1)317-4268
Nyitva: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 9 és 13 óra között.

Árak: A sajtok ára igen változó, függően a származási helytől és a fajtától, így-egy darab akár több ezer forintba is kerülhet. A pástétomok között például egy kacsamájkonzerv közel 5000 forint, a kenyerek ára pedig 500 és 1500 forint között mozog.

És egy valódi gasztronómiai orgazmus: Culinaris

A honlapjukon ezt olvasni: "Célunk, hogy a Magyarországról és a világ többi tájáról származó ételkülönlegességek és fűszerek elsődleges forrása legyünk Budapesten, és vásárlóinkat ellássuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokkal és ismeretekkel."

Hogy pontosan mit értenek ezalatt, vagyis hogy ők úgy érzik-e, teljesítették a célt, nem tudni, az azonban biztos, hogy a Culinarisban mindent megtalálni, ami szem-szájnak ingere, kezdve a különböző fűszerektől, öntetektől és olajoktól a sonkákon, rákokon, halakon és kaviárokon át egészen a legkülönlegesebb édességekig, lekvárokig és mézekig. A Culinaris ráadásul nemcsak alapanyagokat kínál, hanem az ételek elkészítésében is segítséget nyújt a honlapjukon található receptgyűjteménnyel és az üzletben kapható - többnyire angol nyelvű - szakácskönyv-kínálatával.

Hol találod?
Budapest, III. kerület, Perc u. 8.
Telefon: 06(1)345-0780

Budapest, VI. kerület, Hunyadi tér 3.
Telefon: 06(1)341-7001

Árak: Hasonlóan az első két üzlethez, a Culinarisban se számíts hatalmas leárazásokra és filléres olcsóságra, ám nem kell ahhoz egy vagyon, hogy alkalmanként ott szerezd be a hozzávalókat, ha éppen egy különlegesebb menüre vágysz: a csokik között például találni 400 forintosat, a balzsamecetek között pedig borsosabb árút is.

OLVASD EL EZT IS!

sc
  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

sonki
  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük