Azt hiszed, jól jársz, pedig csúnyán átvernek: pofátlan csalási módszerre figyelmeztet a rendőrség
Kriptovaluta-csalásra figyelmeztet a rendőrség.

GettyImages-1366387953
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismételten felütötte fejét egy számítógépen megvalósuló átverési módszer, amelyben a csalók kriptovaluta-befektetési lehetőségeket és gyors meggazdagodást kínálnak - hívta fel a figyelmet a rendőrség. Az elkövetők különböző online hirdetési felületeken osztanak meg rendkívüli hozamokat ígérő befektetési lehetőségről szóló hirdetéseket, majd a jelentkezők bizalmát elnyerve különböző személyes adatokat (személyi igazolvány száma, bankszámlával és bankkártyával kapcsolatos információk) kérnek el.

Kihagyhatatlan ajánlattal kecsegtetve győzik meg az áldozatukat, hogy segítenek elnavigálni a kriptovaluta vásárlásának mozzanataiban. A csalások közös pontja jellemzően az, hogy az elkövetők egy kezdeti, relatíve alacsony összeg befektetését kérik, amely azonban folyamatosan emelkedhet az áldozatuk fizetési hajlandóságának függvényében. A csalók sokszor hamis cikkeket is közzétesznek az interneten, amellyel megpróbálják hitelesebbé tenni a kriptovalutás befektetési formákat.

Ám a hivatkozott automatikus kriptovaluta-kereskedő rendszerek nem léteznek, így ilyenekbe érdemben befektetni sem lehetséges! A különböző elkövetések során a befektetést kínáló alkalmazáscsomag elnevezése is változó lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nagyon gyakori, hogy a bitcoin loophole angol kifejezés jelenik meg, amely magát irreálisan magas hozamokat ígérő, mesterséges intelligenciával támogatott kereskedési rendszernek állítja be, de a valóságban csak arra szolgál, hogy a befektetők pénzét kicsalja. A bitcoin loophole nem létező jelenség, így befektetési formának is alkalmatlan!

Fotók: Getty Images

Tilos ezen az oldalon bármilyen adatot megadni

A csalók a Szerencsejáték Zrt. nevét és arculati elemeit felhasználva hirdetnek nyereményjátékot, és így próbálják meg megszerezni a jóhiszemű játékosok bankkártyaadatait.

Ezt is szeretjük