5 izgalmas krimi-thriller a téli estékre - Karácsonyra is remek könyvajándék

A kiadók a 2020-as őszi-téli hónapokra is tartogattak újdonságokat a krimi-thriller-kínálatukban.

krimik-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy rövidülnek a nappalok, és hidegebbre fordul az idő, megnő a kedv arra is, hogy fogjunk egy plédet, aztán egy jó könyvvel és egy forró teával elvonuljunk egy kényelmes fotelbe. 

A magyar kiadók gondoskodtak arról, hogy a 2020-as őszi-téli időszakban is meglephessük magunkat egy-egy új krimi-thriller könyvvel. 

Öt kiadó, öt izgalmas krimi-thriller 

Öt olyan kötetet válogattunk össze, ami karácsonyi ajándéknak is jó ötlet, ha egy olvasni szerető barátot vagy családtagot ajándékoznánk meg, vagy ha valaki arról érdeklődik, könyvmolyként milyen meglepetésnek örülnénk a fa alatt. 

Rene Denfeld: Hol vagy, Madison Culver?

Az ötéves Madison Culver a szüleivel karácsonyfáért indult Oregon állam vad és zord téli erdejében. A kislány egy óvatlan pillanatban beszaladt a sűrű fák közé, és az egyre sűrűbb hóesésben úgy eltűnt, hogy a keresőcsapatok sem akadtak a nyomára. Bár a hatóságok semmire sem jutnak, a szülők nem adják fel, és három évvel az eltűnése után felfogadják az eltűnt gyerekek előkerítésére szakosodott magánnyomozót, Naomi Cottlet. Nála elszántabban senki sem tudja kutatni a nyomokat, hiszen ő is elveszett, majd megtalált gyermek volt. 

hol-vagy-madison-culver

A Skookum Természetvédelmi Terület nagy része lakatlan terület, egy napig is kirándulhat úgy az ember a háborítatlan vadonban, hogy egyetlen emberrel sem találkozik szembe. Vajon életben maradhatott-e egy kisgyerek a hó és jég birodalmában, és ha igen, a kis hegyi település zárt közösségében élő, különc emberek a túlélést jelentik számára, vagy a mindennapos veszélyt? Hiába gyönyörű a havas táj, ez nem Disney Jégvarázsa, inkább a Grimm-testvérek elbeszéléseinek komor erdeje, a történet pedig olyan keserédes, mint egy Andersen-mese.  

Lucy Foley: Vadászparti

A Skót-felföld téli vadonja is megmutatja, mennyire magára hagyatott az ember, ha az év végi hóvihar elvágja a civilizációtól. Miranda és Julien, Samira és Giles, az egyedülálló Katie, Nick és Mark az oxfordi egyetemi éveik alatt lettek barátok. Évekkel később is ragaszkodnak a hagyományhoz, hogy együtt töltsék a szilvesztert. Az idei négynapos kiruccanást Mark párja, Emma szervezte, ahova Nick amerikai pasija, Bo, valamint Samira és Giles hat hónapos kislánya is velük tart. 

Hamar kiderül, hogy az egykori barátokat az emlékeken kívül már nem sok minden köti össze, felnőttként a különbözőségeik egyre inkább kiélesednek és elmérgesednek, aminek az a vége, hogy újév napján egyikük eltűnik. 

vadaszparti

Doug, a vadőr találja meg a holttestet, és értesíti róla az intéző Heathert. Ahogy a luxusnyaraló vendégeinek, úgy nekik is megvannak a múltbéli titkaik, miért vállaltak munkát egy, a Skócia erdősségeinek mélyén található luxusüdülőben, ami nagy havazásokkor autóval megközelíthetetlen, még a vasútvonal sem járható. Az időben ugrálva szép lassan kiderül, a sok titok közül melyik vezetett odáig, hogy az igazság végül valakinek az életébe került.  

Lucy Foley: Vadászparti
21. Század Kiadó
4490 forint

Harlan Coben: Az erdő

Harlan Coben kötetében is egy sűrű erdő a nyomozás helyszíne, de a fullasztó melegben. Húsz évvel ezelőtt egy nyári táborban négy tinédzser éjszaka kiszökött az erdőbe. Kettőt közülük holtan találnak, a másik kettő hosszas keresés után sem kerül elő. Két évvel később elítéltek egy sorozatgyilkost, aki máig tagadja, hogy köze lenne a négy fiatal halálához.

Az eltűntek egyike volt Paul Copeland nővére is. A megyei ügyész egyedül neveli hatéves kislányát, amikor azonosítania kell holttestet, és egy árulkodó jel alapján felismerni véli a négy áldozat egyikét, a fiút, aki annak idején nővérével együtt örökre eltűnt az erdőben. Ha ő eddig életben volt, lehet, hogy Paul nővére él? 

az-erdo

Paul Copeland talán azért sem tudja feldolgozni a nővére eltűnését, mert annak idején nem mondott el mindent a nyomozóknak, sőt hazudott nekik. Nincs ezzel egyedül, az egykori tábor több lakójának is van titkolnivalója, ami a mai napig rányomja sötét bélyegét az életükre. De húsz év után mindenkinek szembe kell néznie a múltjával, be kell ismerniük a hibákat, amiket vétettek, ha azt akarják, hogy végre kiderüljön az igazság. 

Harlan Coben: Az erdő
Jaffa Kiadó
3499 forint

Guillaume Musso: Egy párizsi apartman

A legnagyobb példányszámban eladott kortárs francia író, Guillaume Musso történetei mindig olyan különleges helyszíneken játszódnak, hogy olvasóként azonnal oda vágyódunk, hogy még aprólékosabban körülnézzünk. A néhai festőművész, Sean Lorenz műteremlakása Párizs belvárosában, de egy vaskapuval elzárt kerti ösvény végén, varázslatos, zöld környezetben található. A többszintes ékszerdobozba december 20-án egy félreértés miatt egyszerre két vendég is érkezik.

Madeline, a fiatal, angol rendőrnő azért bérelte ki, hogy félrevonuljon, és kipihenje magát, Gaspard, az emberkerülő, sikeres író pedig azért repült ide az Egyesült Államokból, hogy magányosan, rövid idő alatt, feszített munkatempóban megírja soron következő színdarabját - ahogy azt minden évben teszi. A kéretlen társbérlőnek egyikük sem örül. 

egy parizsi apartman

A műteremlakást még mindig áthatja korábbi tulajdonosának színek és fények iránti szenvedélye. A művész képtelen volt talpra állni, miután a kisfiát meggyilkolták. Egy éve halt meg, három festményt hagyva maga után, amelyeknek nyoma veszett. Madeline és Gaspard együtt erednek a remekművek nyomába, hogy saját démonaikat és titkaikat is feltárva kibogozzanak egy kusza bűncselekményt. 

Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
Park Könyvkiadó
3950 forint

Gina LaManna: Apró bűneink 

Egy kaliforniai luxusszállodában az év esküvőjére készülnek. Az egyhetesre tervezett eseményre az ara meghívta három főiskolai barátnőjét is. A harmincas évei végén járó Ginger, Emily és Kate diplomaosztójuk óta nem találkoztak. Mind egy-egy titkot őriznek, amit nem kívánnak mások orrára kötni. Megismerkednek az ötödik férjét fogyasztó idős asszonnyal, Luluval, és a húszas évei elején járó, egyedülálló anyával, Sydney-vel, akik szintén nem életük legboldogabb napjait élik, van mit elhallgatniuk. 

Huszonnégy órával később egy holttestet találnak az esküvő próbavacsorájának a helyszínén. A kihallgatások során mind a négy nő azt vallja, ő ölte meg a férfit. A rendőrség számára egyértelmű, hogy hazudnak, csak azt nem tudják, miért.

apro-buneink

Miközben egyre jobban megismerjük az öt nőt, időnként a rendőrségi jegyzőkönyv részletei törik meg az események fonalát, és hamar nyilvánvalóvá válik, hogy nem egy könnyed wellnesshétvégébe csöppentünk. Mindegyik nőt irigylik valamiért a többiek, pedig mindegyikükben van jó adag bizonytalanság, sőt önutálat is, a múltjuk és a jelenük szívszorító titkokat rejt, de amikor egy váratlan esemény döntés elé állítja őket, felsorakoznak egymás mögött. 

Gina LaManna: Apró bűneink
General Press Kiadó
3690 forint

Ismered a világhírű írókat és műveiket?

A következő időszak remek alkalmat ad arra, hogy felfrissítsd emlékezetedet, és olyan könyvek kerüljenek le a poros polcról, amelyeket lehet, hogy legutoljára középiskolás korodban olvastál. Világirodalmi kvízünkkel azokat a klasszikusokat szeretnénk feleleveníteni, melyeket egyszer az életben mindenképpen el kell olvasnod. Neked mennyi sikerült a tízből?

Ezt is szeretjük