5 letehetetlen krimi-thriller a nyárra - Izgalmassá teszik bármelyik vakációt

Izgalmas krimi-thriller könyveket ajánlunk a kiadók 2020-as nyári kínálatából.

Krimi-thriller könyvek - 2020 nyár
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

2020 késő tavaszára és nyarára számos krimi-thrillerrel készültek a kiadók, amelyek között több sikerszerző várva várt új kötetét is megtaláljuk. Itt van a Holtodiglan szerzőjének ajánlásával Michelle McNamara Eltűnök a sötétben című könyve is, amelyből az HBO már magyar felirattal is elérhető dokumentumsorozatot készített. 

Az írónő egy olyan rejtélyes bűnöző nyomába ered, aki Kalifornia városaiban 1970-től több mint tíz éven át ötven betöréses nemi erőszakot és tíz gyilkosságot követett el, mégsem akadtak a nyomára. A szerző 2016-ban váratlanul elhunyt, nem érhette meg a könyv kiadását, sem azt, hogy a Kaliforniai Gyilkost végül elkapták. 

Michel Bussi: Ne engedd el! 

A 21. Század Kiadó izgalmas krimi-thriller kínálattal készült az idei nyárra is: rengetegen várták Cara Hunter valamint Sarah Pinborough negyedik kötetét, a Féktelen harag, illetve a Halott vagy című pszichothrillert. Mindkét írónőt zseniálisnak tartom, de én most a 2019-es legnagyobb kedvencem, a Fekete vízililiomok szerzőjének, Michel Bussi új, Ne engedd el! című kötetére voltam a leginkább kíváncsi. Nem csalódtam, nem véletlenül tartják az egyik legzseniálisabb francia krimiírónak. A nyomozókkal együtt kell a történet kirakósának darabjait összeillesztenünk, amiben minden egyes mellékszereplőnek fontos információi vannak a múlt történéseiről, és minden egyes történetmorzsa után felül kell írnunk a szereplőkről gondoltakat. 

ne-engedd-el

Martial és Liane hatéves kislányukkal idilli környezetben töltik szabadságukat Réunion szigetén. Aztán a feleség hirtelen eltűnik, délután három és négy között felmegy a szállodai szobába, és egyszerűen nem tér vissza. A hotel egyik alkalmazottja azt állítja, látta Martialt a szállodai folyosón a kérdéses időpontban. Nemsokára Martialnak is nyoma vész, a kislányukat sem találják. Az egész szigetet tűvé teszik értük. Vajon Martial gyilkolta meg a feleségét? Ha nem, akkor mi okozza a bűntudatát?

Michel Bussi - Ne engedd el!
21. Század Kiadó
3990 forint

Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Egy másik kedvenc francia íróm, Guillaume Musso krimije is egy szigeten játszódik. Ebben a történetben is sok szereplő a múltjában történtek foglya, nem léphetnek tovább addig, amíg fény nem derül mindenre, és arra, kinek mi volt a szerepe. Mi is csak ekkor jövünk rá, ki az igazi bűnös, és kik az áldozatok. 

az-irok-titkos-elete

1999-ben három kultuszregénnyé vált művel a háta mögött a híres író, Nathan Fawles végleg leszámol az írással, és visszavonul a Földközi-tenger partvidékének közelében fekvő, csodálatos és vad Beaumont-szigetre.

2018 ősze. Fawles az elmúlt húsz évben egyetlen interjút sem adott. Regényei azonban változatlanul rabul ejtik az olvasókat. Mathilde Monney, egy fiatal svájci újságírónő a szigetre utazik, hogy megfejtse a titkot. Ugyanaznap egy női holttestet sodor partra a víz, és a hatóságok megtiltják a ki- és beutazást a szigetre. Veszélyes párharc kezdődik Mathilde és Nathan között, ahol néma igazság és makacs hazugság áll szemben egymással, a szerelmet és a félelmet pedig csak egy hajszál választja el egymástól…

Guillaume Musso: Az írók titkos élete
Park Könyvkiadó
3950 forint

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat 

A skandináv krimik vonalán is találunk rég várt kötetet: a Q-ügyosztály esteiben nem csak a nyomozás és az elkövetők, illetve áldozatok, de Carl Mørck nyomozó, segédje, Assad és asszisztensük, Rose személyéről, valamint háttértöténetéről is egyre többet tudunk meg. Assad már több mint tíz éve a Q-ügyosztály tagja, de társai - ahogy mi is - alig tudnak róla valamit. A nyolcadik kötetben ez megváltozik. 

a-2117-aldozat

Egy spanyol újságíró cikke egy tragikus körülmények között elhunyt asszonyról kibillenti Assadot az egyensúlyából, és Rose segítségére van szüksége ahhoz, hogy ne omoljon teljesen össze. Mint kiderül, az elhunyt nő sorsa összefonódik Assad családjának sorsával, és az eseményeket az iraki Ghaalib, a férfi régi ellensége irányítja. Versenyfutás kezdődik az idővel, hogy Ghaalibot és társait megakadályozzák abban, hogy Európa szívében terrortámadásokat hajtsanak végre. Ezzel egy időben egy fiú, aki szobájába zárkózva a számítógépes játékok világában él, azt tervezi, hogy bosszút áll a mások szenvedései iránt közömbös dán társadalmon, és úgy dönt, hogy a szüleivel kezdi a sort...

Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat 
Animus Kiadó
4290 forint

Michael Robotham: Fulladás

Michael Robotham krimijében hárman is főszereplők: a szép és tehetséges korcsolyázó, Jodie, akiről persze kiderül, hogy nem olyan ártatlan kislány, mint amilyennek a szülei hitték, az igazságügyi pszichológus, Cyrus, aki gyerekként túlélt egy családi tragédiát, és ez egész életére hatással van, valamint Evie, a lány, akiről nem tudni pontosan, hány éves, sem azt, hogy honnan és hogyan került egy rejtekszobába, ahol gyerekként rátaláltak. Egy szigorúan zárt nevelőintézetben várja, hogy a bíróság elismerje a nagykorúságát, és végre önálló életet kezdhessen. Miközben képes leleplezi mások hazugságait, a saját titkait megőrzi magának. A kötet legérdekesebb szála a Cyrus és Evie között kialakuló különleges kapcsolatot mutatja be, aminek köszönhetően apránként kiderül, mi történt Jodie-val. 

fulladas

A 15 éves Jodie Sheehan gyönyörű, kedves és tehetséges műkorcsolyázó. A környék lakóit megrázza, amikor egy elhagyatott gyalogút mellett megtalálják a holttestét. A rendőrségen óriási a nyomás, egyhamar elő is állítják a feltételezett elkövetőt, de valami nem stimmel a férfi vallomásával...

Cyrus Haven igazságügyi pszichológust kérik fel szakértőként az ügyben. A nyomozás során egyre világosabb lesz számára, hogy Jodie nem az a lány volt, akinek ismerték. Közben egy olyan nevelőintézetis lányon is próbál segíteni, aki különleges képességével képes megállapítani, hogy valaki hazudik-e vagy sem. 

Michael Robotham: Fulladás
General Press Kiadó
3790 forint

Michelle McNamara: Eltűnök a sötétben 

Sem a Zodiákus Gyilkos, sem az Éjjeli Vadász nem volt olyan aktív, mint a Kaliforniai Gyilkos, aki egy évtizeden át több mint ötven betöréses nemi erőszakot és tíz gyilkosságot követett el, mégis alig ismerte valaki, amíg harminc évvel később Michelle McNamara el nem kezdett foglalkozni az üggyel. Megnyíltak neki a nyomozók, a bűnügyi laborok munkatársai, az áldozatok és azok hozzátartozói, akik a mai napig nem szabadulnak az arctalan bűnözőtől.

Hozzá hasonló megszállott emberekkel próbálta megfejteni, hol élhetett, milyen háttértörténete lehetett annak a férfinak, aki számtalanszor lebukhatott volna, mégsem így történt. Nagyon okos, vagy csak vakmerő volt, a szerencse játszott sokszor a kezére, vagy mindent nagyon alaposan előkészített? McNamara váratlanul meghalt, mielőtt befejezhette volna a könyvet, így végül nem élhette meg a gyilkos letartóztatását sem, amihez közvetetten maga is hozzájárult. 

eltunok-a-sotetben

A Kaliforniai Gyilkosnak nevezett pszichopata ragadozó titokban figyelte meg kiszemelt áldozatait: tökéletesen ismerte a szokásaikat, a napirendjüket, majd a kertvárosi házakba behatolva éjszaka, váratlanul támadta meg őket. Maszkban, gyakran félmeztelenül, kést szorítva a torkuknak. Miközben a fejlődő Kaliforniában modern lakóparkok épültek, a sorozatgyilkos a hálószobák démonává vált, a legjobb detektívek és rendőrök mégsem tudták azonosítani és elkapni. A támadások végül abbamaradtak, a gyilkos pedig hosszú időre eltűnt az éjszakában… 

Ezt is szeretjük