5 kihagyhatatlan könyv a tavaszi újdonságok közül - Ajándéknak is ideálisak

Öt kiadótól gyűjtöttük össze a 2020-as tavasz legjobban várt köteteit.

konyvek-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Várva várt könyvújdonságokat hozott 2020 tavasza: több olyan kötet is végre megjelent, melyeket a kiadójuk hónapokkal ezelőtt beharangozott. 

Úgy alakult, hogy az ajánlott öt könyv mindegyikét nő írta, akik között találunk olyan írót, akinek már olvashattuk egy magyarul korábban megjelent regényét, míg mások elsőkönyves tehetségek. 

Sara Collins: Frannie Langton vallomásai

A Frannie Langton vallomásai Sara Collins zseniális első regénye, amelynek a magyar kiadása gyönyörű borítót kapott. Az 1800-as évek elején játszódik Jamaicában és Londonban. Egyszerre társadalomkritika, krimi és egy élettörténet. Sokan azt írták, Margaret Atwood Alias Grace-ét idézi - valóban, de Francesben szerintem több az igazságot könyörtelenül kimondó szellemesség. 

frannie-langton-vallomasai

Frannie Langton, a hajdan rabszolgasorban élő mulatt cseléd ellen brutális kettős gyilkosság a vád: a hatóságok szerint megölte gazdáját, a tudós George Benhamt és annak különc, francia feleségét, Marguerite-et. Frannie azonban azt állítja, hiába múlik rajta az élete, képtelen felidézni, mi történt azon a végzetes éjszakán. 

Van azonban valami, amit el tud mondani: saját kiszolgáltatott és hányattatott életének történetét, mely egy jamaikai ültetvényen kezdődött, ahol gazdája, egy velejéig romlott tudós szörnyű kísérleteiben segédkezett, és amely könnyen lehet, hogy az akasztófán ér véget Londonban. Vallomása megpecsételheti a sorsát, ugyanakkor az igazság olyan bűnöket is leplezhet, melyek borzalmasabbak akár a gyilkosságnál is...

Joanne Ramos: A Farm

A New York állambeli Hudson-völgyben egy minden létező kényelemmel felszerelt luxuswellnessközpont bújik meg: bioétrend, személyi edzők, napi masszázs - mindez ingyen. Mi több, komoly pénzt kap, aki itt tölti az idejét - többet, mint amiről valaha is álmodott. Hogy mi benne a csapda?

A vendég kilenc hónapon át nem hagyhatja el a létesítményt, minden lépését felügyelik, el van zárva a külvilágtól és korábbi életétől erre az időre, amíg ő mindent annak rendel alá, hogy megszülje a tökéletes kisbabát. Valaki másnak. 

a-farm

A Farm egy kicsit A szolgálólány meséjének különutas disztópiája. Itt a nők maguk döntik el, vállalják-e, hogy jó pénzért kihordják egy másik nő gyermekét. De van-e valódi választása sok Amerikában illegálisan tartózkodó nőnek, akik éhbérért dolgoznak, és ha nincs kitörési lehetőségük, a gyerekeik és az unokájuk is hasonló életet él? Segítség egy ilyen lehetőség, vagy kizsigerelés?

Joanne Ramos: A Farm
Park Könyvkiadó
4490 forint

   

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sally Rooney: Baráti beszélgetések

Érdekes, hogy a 29 éves Sally Rooney második regénye, a Normális emberek jelent meg először magyarul tavaly, és aratott hatalmas sikert, az első kötete, a Baráti beszélgetések pedig csak most, 2020-ban. Az utóbbi egy hibátlanul megkomponált, csalafinta humorú történet a fiatalok életének veszélyes pillanatairól, hiteles érzéseikről. Rooney feltárja, milyen bonyodalmakat szülhet a nők közötti barátság.

barati beszelgetesek borito

Frances hidegfejű, szenzitív fiatal nő, Dublinban tanul, írói pályáját építgeti. Legjobb barátnője a szépséges Bobbi, aki öntelt és hiú. Egyik este megismerkednek egy ismert fotóssal, és egyre közelebb kerülnek hozzá. Frances be kell vallja magának, mennyire imponál neki az idősebb nő ízléses otthona és jóképű férje, Nick. Frances és a férfi flörtölni kezdenek, de kalandjuk, ami kezdetben szórakoztató csacskaságnak tűnik, később fájdalmas érzésekhez vezet...

Sally Rooney: Baráti beszélgetések
21. Század Kiadó
3990 forint

Anne Griffin: Legvégül

Az ír Anne Griffin debütáló regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. A Legvégül főszereplője a 84 éves, idős gazda, Maurice Hannigan, aki egy ír kisváros szállodájának bárjában üldögélve emlékezik vissza az életére. Az este folyamán öt pohárköszöntőt mond öt olyan emberre, akik nagyon sokat jelentettek neki, legyen szó halott családtagokról, eltávolodott gyermekekről, régi szerelmekről.

legvegul

A megrendítő történeteken keresztül - mélyre fojtott örömökről és bánatokról, egy titokban tartott tragédiáról és egy soha be nem vallott, de mindent elsöprő szerelemről - egy vidámsággal és szomorúsággal, diadalokkal és tragédiákkal teli élet tárul elénk.

Anne Griffin: Legvégül
Pioneer Books
3699 forint

Beth Morrey: Az igaz szerelem nem öregszik

Beth Morrey egy tévétársaságnál dolgozott kreatív igazgatóként, ám ma már teljesen az írásnak szenteli életét. Londonban él a férjével, két fiával és Polly nevű kutyájával. Első regényéhez babakocsi-tologatás közben kapott ihletet a közeli parkban. 

A 79 éves Missy Carmichael a lányával már jó ideje nem beszél, a fia és egyetlen unokája a világ másik felén, Ausztráliában él, nagy szerelme pedig már nincs mellette. Sherry kortyolgatásával és a konyhája fényesre sikálásával tölti mindennapjait a hatalmas, üres házban, miközben újraéli a múltját, feleleveníti régi hibáit és féltve rejtegetett titkait.

az-igaz-szerelem-nem-oregszik

Az utolsó, amire Missy számít, hogy két vadidegen ember és egy gondjaira bízott kutya képes megváltoztatni tüskés természetét, és megmutatni neki, mennyi szeretetet tud még adni az életben. Az igaz szerelem nem öregszik keserédes humorával mély betekintést enged azokba a történetekbe, amelyekkel magunkat áltatjuk. Rávilágít arra, hogy egy vén csont is tanulhat még új trükköket, szeretni pedig sohasem késő.

Beth Morrey: Az igaz szerelem nem öregszik
Álomgyár Kiadó
3999 forint

Ismered a világhírű írókat és műveiket?

A következő időszak remek alkalmat ad arra, hogy felfrissítsd emlékezetedet, és olyan könyvek kerüljenek le a poros polcról, amelyeket lehet, hogy legutoljára középiskolás korodban olvastál. Világirodalmi kvízünkkel azokat a klasszikusokat szeretnénk feleleveníteni, melyeket egyszer az életben mindenképpen el kell olvasnod. Neked mennyi sikerült a tízből?

Ezt is szeretjük