Már a politikusok sem bírják a nyomást

Botrányos kifakadások az üzenőfalakon

Több képviselő is igen intenzív életet él a közösségi oldalakon.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Köztudott, hogy néhány politikus előszeretettel nyilvánítja ki őszinte véleményét a közösségi oldalakon, és mindezt úgy, hogy nem különösebben válogatja meg a szavait.

A legutóbbi ilyen botrányt a Fidesz kommunikációs igazgatója, dr. Kocsis Máté kavarta a Facebookon-profilján megjelenő kommentekkel. Mint a legtöbb politikus, ő is fent van a közösségi oldalon, és habár profilját többen szerkesztik, az elmúlt héten meglehetősen elszabadult a pokol a kommentelők felé tett megnyilvánulásokat illetően. Az alábbiakban egy az egyben idézünk, politikusaink fogalmaztak így, érzékenylelkű vagy fiatal olvasóinknak nem ajánljuk.

Aki az olvasókat hibáztatja

Különös, hogy bizonyos politikusok ölbe tett kézzel nézik, amint a nevük alatt fut egy-egy nyomdafestéket nem tűrő megjegyzés, annak ellenére, hogy az éppen adott szerkesztő legtöbbször feltünteti a forrást.

Adott esetben dr. Kocsis Máté mosta kezeit, így azzal érvelt, hogy a kommentelők diktálják az alapvető stílust az oldalon.  Tény, hogy a hozzászólások hangneme is hagy némi kívánnivalót maga után, de kérdés, hogy egy közéleti személyiség megengedhet-e magának hasonló megnyilvánulásokat - legalábbis a neve alatt.

Álljon itt néhány ékes példa:

Hozzászólás: fosól kis köcsög?
dr. Kocsis Máté: Hát tőled rendkívül fosunk mindannyian. Egy ekkora bunkó sok kárt okozhat… üdv, a szerk.

Hozzászólás: szánalmas élőlény ez is
dr. Kocsis Máté: Akárcsak te. A szerk.

Az oldal szerkesztői, miután az ügy nyilvánosságot kapott, csokorba gyűjtötték a legmocskosabb kommenteket, és a képaláírásban közölték, hogy ezentúl minden ilyen jellegű megjegyzést törölni fognak, valamint megígérték, hogy a lehető legudvariasabban fognak válaszolni.

Képek! 7 ok, amiért Dajcstomi alkalmas lenne NMHH-elnöknek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Örökzöldek

A másik két jómadár, a közismerten nyitott kommunikációjáról híres fideszes Deutsch Tamás és az MSZP-s Szanyi Tibor sem bír magával sokszor. Legutóbb július elején csaptak össze a Tavares-jelentés elfogadása kapcsán. Dajcstomi Twitter-oldalára kiposztolta:

Helyesen Tovaris (konyec)-jelentés, nem Tavares-jelentés.

Erre a megnyilvánulásra Szanyi a következőt reagálta Facebook-oldalán:

(Deutsch) Tomikám! Ha neked a Tavares név továrist jelent, akkor pont olyan hülye vagy, mint egy kövér segg! Csak hogy értsd!

Egyébként Deutsch Tamásnak októberben jelenik meg a könyve dr. dajcstomi - akkor és most címmel. Az ajánló nagyon titokzatos: Ez a könyv a szereteteim története.

Terhes nő vs. BKV

Még júniusban egy villamosvezető felpofozott egy szabálytalanul közlekedő terhes nőt. A sofőr meg volt győződve arról, hogy halálra gázolta a kismamát, de a nő beintett neki, és a pofon ezek után csattant el.

Magyar politikusok egykor és most

Nézegess képeket!

Elolvasom

A nő azzal érvelt, hogy 30 évig élt Angliában, és hozzá van szokva a bal oldali közlekedéshez. Az Európai Parlamenti képviselő Deutsch Tamás ezt sem hagyta szó nélkül:

De könyörgöm, az össze-vissza beszélő ("belátom, hogy ostobaság volt anélkül átkelni a zebrán, hogy balra néztem volna, de 30 évig éltem Nagy-Britanniában, így reflexből a jobbról érkező forgalmat vártam" - azt hiszem, a hasát fogná a röhögéstől egy londoni rendőr, ha ezzel a bullshit dumával jönne valaki, ha egy busz elé lép) és tekintgető kismamával szemben is induljon már közlekedési szabálysértési eljárás

A tündi-bündi oktondi pocok maga is elismeri, hogy pirosban lépett a villamos elé, veszélyeztetve a maga, a magzata és a villamos utasainak testi épségét. Hisz 30 évet élt Nagy-Britanniában, tudja, mindennek következménye van.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

A szocialista Szanyi Tibor sem rejti véka alá a véleményét a parlamentben - és ha ott nem teheti, akkor a közösségi oldalán. Szívügye többek között a nemzeti dohányboltok megnyitása:

Breaking news! A Sólyom Air fedélzetén tax free nemzeti dohányboltok is lesznek!

A strasbourgi bíróság sürgősségi pályára rakta a Kövérrel szembeni beadványomat, hogy t.i. nem engedett szóhoz.

Orbán és rendszere tulajdonképpen egy veretes tetűláda. Szerintem.

Ezt is szeretjük