7 elhízott macska, aki visszakapta formás alakját: előtte-utána képeken az átalakulás
A túlsúlyos cicák szerencsére megszabadultak zsírpárnáiktól, most már egészségesebben és nyurgábban folytatják életüket.

kövér macska nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kis pufók házi kedvencek elsőre még édesebbnek tűnhetnek karcsúbb társaiknál, de valójában annyi felesleget cipelnek magukon, hogy idővel az egészségük látja kárát. A túlsúly magas vérnyomást okoz, és komoly betegségekhez, veseelégtelenséghez, cukorbetegséghez, sőt akár rákhoz is vezethet, drasztikusan lecsökken élettartamuk.

Ezt a legtöbb gazdi jól tudja, de vannak, akik úgy gondolják, már nem segíthetnek cicájukon, valójában ez közel sincs így. Dr. Ward állatorvos szerint a fogyás kulcsa 90 százalékban az étrendben, 10 százalékban a mozgásban rejlik.

Elhízott macskák előtte-utána képeken

Érdemes etetéskor mérőpohárban lemért, pontosan kiszámolt adagokat adni nekik beütemezett időközönként. Mozgás tekintetében legalább naponta háromszor 5 perces etapokban javasolt játszani velük. Nem árt minél több mászófelületet biztosítani számukra, a függőleges mozgás is karbantartja testüket. Fontos figyelembe venni, hogy nem szabad túl gyorsan „lefogyasztani" a cicákat, mert az súlyos májelégtelenséghez vezethet, érdemes állatorvossal konzultálni a megfelelő diétás terv kidolgozása érdekében. Néhány cicatulajdonos megelégelte, hogy kedvenceik hamar lefáradnak, lomhák, láthatóan már a járással is küszködnek. Szemléltető képeken bizonyították be, hogy még a legelhízottabb macskáknak is van kiút a felesleg fogságából.

(Slideshow és Facebook ajánlóképek forrása: reddit.com, BoredPanda, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük