Győrfi Pál a koronavírusról: tisztázta a félreértéseket a szóvivő
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője videóban összegezte a közérdekű információkat a koronavírussal kapcsolatban.

gyorfi-pal
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon eddig négy személynél mutatták ki a koronavírust. Az első fertőzött két iráni diák volt, a harmadik egy Milánó és Debrecen közt rendszerese ingázó férfi, a negyedik pedig az egyik iráni diák barátnője. Mindegyiküket elkülönítették, és megkezdték a járványügyi vizsgálatot, valamint a kontaktkutatást.

Közben Európa több pontján is terjed a vírus, az Időkép koronavírus-térképén jól látható, hogy szinte már alig van olyan ország, ahol ne lennének fertőzöttek. A szakértők továbbra is hangsúlyozzák, hogy nincs szükség pánikra, helyette nem árt folyamatosan tájékozódni, és be kell tartani a megelőzéshez szükséges lépéseket.

Győrfi Pál a koronavírusról

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője egy rövid, hasznos videóban összegezte, hogy mi a teendő akkor, ha valaki tüneteket észlel magán. A szóvivő elmondta, több feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy valaki okkal gyanakodjon, és azt is elárulta, hogy mi a pontos forgatókönyv ilyen esetben.

Magyarországon a cikk megjelenésének pillanatában négy betegről tudnak, negyvenen vannak karanténban, és 269 esetben vettek mintát. A világban a fertőzöttek száma 98 387-re ugrott, 55 444-en már felépültek, és 3383-an vesztették életüket. A betegek számának alakulásáról és más, a koronavírussal kapcsolatos kérdésekben ezen a linken tájékozódhatsz.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Milyen a vércsoportod?

Ha ismered a vércsoportod, előre tájékozódhatsz a vércsoportodra jellemző betegségekről, és egy kis odafigyeléssel, megfelelő életmóddal elkerülheted azokat.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Így tartsd távol otthonodtól a vírusokat

Kevesen tudják, mire érdemes ebben az időszakban odafigyelni, hogy a lakásunktól is távol tartsuk a kórokozókat. Íme, pár fontos tipp, aminek segítségével sokat tehetünk a tiszta és biztonságos otthoni környezet kialakításáért.

Ezt is szeretjük