Koronavírus: az emelkedés után így alakul a járványhelyzet Magyarországon

Itt a legfrissebb koronavírus-statisztika.

GettyImages-1314806915

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Stagnál a szennyvizek koronavírus-koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu. A kormányzati portálon azt írták: a 26. héten a szennyvizek koronavírus-örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában korábban tapasztalt emelkedés megállt. A mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi.

Ugyanakkor további emelkedés tapasztalható a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) és Eger szennyvízmintájában. Csökkenést pedig egyik vizsgált településen sem mutattak ki - ismertették.

Magyarországon a beoltottak száma 6 411 997, közülük 6 199 038-an a második, 3 884 792-en a harmadik, 305 920-an pedig már a negyedik koronavírus elleni oltást is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu. Az elmúlt héten 4663 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 932 788-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Életét vesztette 14, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 661-re emelkedett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gyógyultak száma 1 874 932, az aktív fertőzötteké 11 195. Jelenleg 488 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük tízen vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 428-an vannak. Hangsúlyozták: a kórházi oltópontokra pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár anélkül is - tették hozzá. A honlapon arra is felhívták a figyelmet, hogy a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt már csak péntekenként lesz oltási nap a kórházi oltópontokon, de az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól.

Fotók: Getty Images

Még fél évvel a fertőzés után is lehet baj

Egymillió koronavíruson átesett ember adatait vizsgálták a kutatók, aggasztó dologra jöttek rá.

Ezt is szeretjük