Városokat bénított meg a koronavírus Olaszországban: fotókon mutatjuk, mi történik
Olaszország több régiójában is karantént rendeltek el. Az utolsó nagy roham után a boltok és az utcák elnéptelenedtek.

koronavirus-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kínában nagyrészt a járvány kiindulópontjának számító Vuhan városra korlátozódott a koronavírus terjedése a kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint. A jelenleg kezelés alatt álló fertőzöttek száma Kína-szerte 48 ezer alá csökkent, közülük 9126 páciens állapota súlyos. További 2824 fertőzésgyanús esetet tartanak számon az országban, melynek szárazföldi részén a betegség eddig 2663 életet követelt.

Miközben a járvány Kínában egyre csillapodik, Dél-Koreában és Olaszországban napról napra súlyosbodik a helyzet: utóbbiban hétfőig heten vesztették életüket, akik mindannyian idős, más betegségben is szenvedő emberek voltak. Az olaszországi fertőzöttek száma meghaladja a kétszázat, ebből több mint 170 személyt Lombardiában, több mint 30-at Venetóban tartanak számon. További betegeket Emilia Romagnában, Piemontban és a közép-olaszországi Lazióban regisztráltak. A legfrissebb hírek szerint már Palermóból és Firenzéből is jelentettek eseteket.

Mi történik most Olaszországban?

Szigorú intézkedéseket hoztak az olasz hatóságok a járvány miatt. Milánóban a metrójáratok majdnem üresen közlekednek, Torinó központja is leginkább szellemvárosra emlékeztet. A liguriai Genovában néhány pap a templomok helyett interneten misézik. Más észak-olaszországi városokban leállították a közös ebédet, vacsorát a szegénykonyhákon, ehelyett élelmiszercsomagokat osztanak. A Trenitalia olasz vasúttársaság bejelentette, hogy megtéríti a jegyárat annak, aki lemondja Észak-Olaszországba szóló utazását - írja az MTI.

Március 31-ig felfüggesztették a sztrájkokat és tüntetéseket. A gócponttól távolabbi olaszországi városokban is üresek a mozik, edzőtermek, visszaesett a látogatók száma a firenzei Uffizi Képtárban is. Az olasz kormány a fertőzéstől érintett térségekben felfüggesztette az adófizetési kötelezettséget, továbbá egyeztetést tervez a szomszédos országokkal. Friss fotókat mutatunk a jelenlegi helyzetről.

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük