311-en hunytak el a nyitás reggelére - Mutatjuk a lazító jogszabály részleteit és a friss adatokat
Ez a szám nagyon magas, főleg a tegnapi adatokhoz képest.

maszk
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint 311 beteg veszítette életét, ami majdnem a duplája a keddi napon közölt, 170 elhunytnak. Emellett újabb 1933 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Közben kedden este a Magyar Közlönyben is megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály.

Pintér Sándor belügyminiszter határozatában megállapította, hogy április 6-án, kedden beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt.  Így a feloldásokról szóló rendelet április 7-én, szerdán hatályba lépett.

A nyitás részletei

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) hétfőn a kormány honlapján közölte, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Mivel erre kedden sor került, a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések léptek életbe mától:

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter-alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
  • A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra - tették hozzá a hétfői közleményben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A legfrissebb adatok

A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint 311 beteg hunyt el, valamint újabb 1933 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Jelezték azt is: eddig 2 536 751 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 005 936-an már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 693 676-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 22 409-re, a gyógyultaké 419 152-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 252 115-re nőtt. Kórházban 12 202 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1407-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 47 578-an vannak, a mintavételek száma 4 795 584-re nőtt.

Ezen a weboldalon ellenőrizheted, milyen státuszban van az oltási regisztrációd

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, röviden Neak internetes felületet nyitott, ahol bárki ellenőrizheti, milyen státuszban van regisztrációja a koronavírus elleni védőoltásra.

Ezt is szeretjük