Európában nőtt a leginkább a koronavírusos esetek száma egy hét alatt: aggasztóak az eredmények

Nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát elérte a járványhelyzet negyedik hulláma.

Koronavírus negyedik hulláma Európában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírusos esetek száma ismét egyre súlyosabb mértékben nő, az ENSZ egészségügyi szervezete szerint pedig Európában az egyik legaggasztóbb a helyzet, hiszen már a negyedik egymást követő héten emelkedik az igazolt fertőzöttek száma.

A WHO jelentése szerint az elmúlt egy hétben 53 európai országban 18 százalékos emelkedés volt tapasztalható a fertőzéseknél, a koronavírussal kapcsolatos halálesetek száma pedig 14 százalékkal emelkedett. Ez 1,6 millió új fertőzöttet és több mint 21 ezer új halálesetet jelent.

Nem Európában volt a legtöbb fertőzött

Bár lakosságarányosan Európában volt a héten a legnagyobb a megbetegedések aránya, a legtöbb új fertőzöttet az Egyesült Államokban regisztrálták, itt majdnem 513 ezren kapták el a koronavírust. A sorban a második Nagy-Britannia lett, ahol 330 ezer ember betegedett meg, Oroszországban pedig az elmúlt napokban országos rekordok dőltek meg mind az új fertőzöttek, mind a halálesetek számát illetően, és 250 ezer fertőzöttet azonosítottak.

covid-negyedik-hullám2
Fotó: FatCamera / Getty Images Hungary

A WHO szerint az európai növekedésnek számos oka van, így egyes kelet-európai országok lakosságának alacsony átoltottsága is befolyásoló tényező lehet. A fertőzési ráta Ukrajnában, Romániában, Bulgáriában, Moldovában és Grúziában a legmagasabb, közülük némelyikben a múlt héten a 100 ezret is meghaladta az új fertőzöttek száma.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A csütörtöki friss adatok szerint Magyarországon 4039 új fertőzöttet igazoltak tegnap, ezzel a járvány kezdete óta összesen 859 378 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 45 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 692 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 797 142 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 31 544 főre emelkedett. 1970 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza.

Ismét javasolják a maszkviselést a fővárosban: a romló járványadatok miatt van szükség erre

Budapesten nem tehetik kötelezővé a maszkviselést, de az önkormányzat mindenkinek ajánlja a hordását a tömegközlekedési eszközökön.

Ismét javasolják a maszkviselést a fővárosban: a romló járványadatok miatt van szükség erre

Budapesten nem tehetik kötelezővé a maszkviselést, de az önkormányzat mindenkinek ajánlja a hordását a tömegközlekedési eszközökön.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük