Meghalt az első koronavírusos beteg Magyarországon
A tájékoztatások szerint egy 75 éves beteg az első magyarországi áldozata a koronavírusnak.

DSZZS20200310215

A 2019-es év végén, Kínából induló koronavírus-járvány egyre nagyobb problémát okoz a világ egészségügyi és gazdasági rendszerében, jelenleg Európát sújtja legjobban a betegség, Olaszországban már húszezernél is több embert diagnosztizáltak a betegséggel, és Spanyolországban is egyre súlyosabb a helyzet.

Magyarországon a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, valamint a rendezvények és az iskolák is bizonytalan ideig szünetelnek. Vasárnap 32 koronavírussal fertőzött esetről szóltak a hírek, halálos áldozatról azonban délutánig nem érkezett hír.

Egy 75 éves beteg az első magyar halálos áldozat

A hvg. hu számolt be róla, hogy a kormány hivatalos tájékoztató weboldalánál is korábban a pestszentlőrinci polgármester, Szaniszló Sándor számolt be Facebook-oldalán az első magyar koronavírusban meghalt emberről. 

A beteg XVIII. kerületi lakos volt, az MTI információ szerint koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba, szállítás közben hunyt el.

(Kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük