Továbbra is magas a vírus kockázata az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szerint
Arra figyelmeztet, hogy még korántsem értünk a helyzet végére.

koronavirus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Továbbra is magas az új típusú koronavírus kockázata, és hosszú utat kell még megtennünk - jelentette ki hétfőn az Egészségügyi Világszervezet - WHO - főigazgatója.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz az ENSZ egészségügyi szakosított szervezetének Genfből irányított, virtuális, 73. közgyűlésén mondott beszédében hangsúlyozta: azok az országok, amelyek túl korán oldják fel a Covid-19-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a közegészségügyi rendszerüket teszik kockára, és a saját talpra állásukat veszélyeztetik.

Tedrosz ismételten hangsúlyozta, hogy a WHO időben és sokszor megkongatta a vészharangot a járvány miatt. A főigazgató üdvözölte az Európai Unió által javasolt, a világjárvány kezelésével kapcsolatos határozattervezetet.

Fotók: Getty Images

Milyen a vércsoportod?

Ha ismered a vércsoportod, előre tájékozódhatsz a vércsoportodra jellemző betegségekről, és egy kis odafigyeléssel, megfelelő életmóddal elkerülheted azokat.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Bámulatos hatással volt az egészségre a korlátozás

Miközben a világjárvány rengeteg emberéletet követel, a kutatók úgy vélik, a helyzetre adott válasz egy tisztább, egészségesebb környezet esélyét mutatta meg.

Ezt is szeretjük