Kiket veszélyeztet leginkább a koronavírus? Győrfi Pál hívja fel a figyelmet
Újabb videóval jelentkezett a kormány a koronavírussal kapcsolatban, ezúttal az idősek védelmére hívják fel a figyelmet.

gyorfi-pal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel a koronavírus-járvány leginkább az időseket veszélyezteti, külön felhívást és tájékoztató kampányt indít ezzel kapcsolatban a kormány. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is felhívta a figyelmet az idős embereknek nyújtott segítség fontosságára.

Dömötör Csaba elmondta: a tájékoztató kampány keretében készült többek között általános kisfilm a kézmosás fontosságáról, a szokásos üdvözlési formák elhagyásáról, most pedig az időseknek szóló filmmel jelentkeztek. A Győrfi Pál által prezentált tájékoztatóban felhívják az idősek figyelmét arra, hogy kerüljék a zárt tereket, lehetőleg a tömegközlekedést is, ne érintkezzenek lázas beteggel vagy olyan emberrel, aki fertőzött területről érkezett haza.

Hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek ne csak lássák, be is tartsák a filmben közölt tanácsokat. Az idősügyi szervezeteket, a média képviselőit és az önkormányzatokat is arra kérik, hogy segítsenek a hasznos tanácsok terjesztésében. Az időseknek szóló kisfilm kapcsán megjegyezte: erre azért is szükség van, mert tudják, hogy az idősebb korosztály a leginkább kitett a koronavírus-fertőzésnek.

A család segítségére is szükség van

Az államtitkár kiemelte, amikor azt kérik, kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak, nemcsak a nagy koncertekre gondolnak, hanem a kisebb rendezvényekre is. A védekezésben a hatóságok, az orvosok és a kormány mellett a családok is segíthetnek. Felajánlhatják, hogy az idősek helyett elintézik a bevásárlást, a gyógyszerek beszerzését - javasolta Dömötör Csaba az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A kisfilmek a televízióban is láthatók lesznek, és hasonló tájékoztatók jelennek meg a rádiókban, a nyomtatott sajtóban és az interneten is. 

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter

Kihagyhatatlan csomagajánlat

A vércsoport meghatározó gyorsteszt használatával az otthonod kényelmében állapíthatod meg, melyik vércsoporthoz tartozol. Így elkerülheted az összes kellemetlenséget, és megspórolhatod a fölösleges időkiesést is, ami ezzel járna.

A teszt mellé most csomagoltunk neked egy havi adag Értünk Érvédő készítményt, melyet kifejezetten az igénybevett, fájó, feszülő lábak védelmére fejlesztettek ki.

Bővebben itt olvashatsz a csomagról.

Promóció

A 8 legjobb természetes C-vitamin-forrás tabletta helyett

Ha te is szívesebben viszed be a C-vitamint természetes forrásból, és nem elégedsz meg azzal, ha csipkebogyót látsz a doboz oldalán, akkor megmutatjuk, hogy a citromon kívül miből érdemes többet fogyasztanod.

Ezt is szeretjük