Megvizsgálta a szennyvizet az NNK: így áll most a koronavírus koncentrációja

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

covid-19
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ - NNK - kedden internetes oldalán. Azt írták, a szennyvízminták átlagos koronavírus-koncentrációja változatlanul magasnak mondható, a legtöbb mintát stagnáló tendencia jellemzi.

Az előző hetekhez képest csökkenő tendencia Békéscsaba és Debrecen mintáiban figyelhető meg, Szekszárdon azonban ismét emelkedés tapasztalható. A koncentrációk tekintetében a vizsgált minták többsége az "emelkedett" kategóriába esik.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be az 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön, gyakran és alaposan mossanak kezet. Az NNK javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

Fotók: Getty Images

Tényleg hatásos a maszkviselés?

A maszkviselés 53 százalékkal csökkenti a koronavírus-fertőzés incidenciáját, vagyis az adott időtartam alatt keletkező új esetek gyakoriságát - állapította meg egy globális méretű vizsgálat.

Ezt is szeretjük