Melyik típusba tartozol?

Egoista vagy érzékeny?

A koronacsakra spiritualitásod legfőbb központja. Tudd meg, milyen szellemi és testi problémákat okozhat hibás működése.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tested hetedik csakrája a lelki érettség elérésekor, illetve a szellemi fejlődés bizonyos fokán nyílik meg. Ez akkor következhet be, amikor nehéz egyéni választásokkal kell szembenézned, illetve a külső körülményeid komoly erőpróbát jelentenek számodra. Ha ezeket a szituációkat sikeresen megoldod, spirituális felismeréseket tehetsz, minek következtében jobban átérzed, mire is vagy képes.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érezheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában érezheted energiáját.
Torokcsakra: energiáját a torkod alján érzékelheted, ott, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között tapasztalhatod.
Koronacsakra: energiáját igen nehezen érzékelheted, a koronacsakra a koponya közepén, a koponyacsont varratainál található.

A koronacsakra archetípusai

Érzékeny típus

Ha koronacsakrád jól működik, megfelelő önismeretre tettél szert. Érzékenyen reagálsz a világ rezdüléseire, és tudatában vagy annak, hogy az életben számtalan dolog összefügg egymással, és te is része vagy a mindenség egységének.

Egoista típus

Amennyiben úgy hiszed, pusztán a saját erőfeszítéseiden múlik, hogy alakulnak a környezeted eseményei, koronacsakrád valószínűleg nem működik megfelelően.

Ennek következtében az egoista típusba tartozhatsz, és talán azt gondolod, hogy független vagy a létezés nagyobb egységétől.

A koronacsakra betegségei

Tested hetedik csakrája szoros összeköttetésben áll a fejtetőn elhelyezkedő tobozmiriggyel. Utóbbi hormonjai révén szabályozza többek között az alvás és az ébrenlét váltakozását, valamint a menstruációs ciklust. Ha probléma van működésével, tested bioritmusa felborul. Meditációval és jógával aktiválhatod a tobozmirigyet – ennek segítségével nemcsak a betegségeket kerülheted el, hanem kapcsolatba léphetsz a benned rejlő spirituális energiákkal is.

Ha szeretnéd tudni, a depressziótól kezdve az epilepsziáig milyen problémákat okozhat a koronacsakrád hibás működése, kattints ide, és olvasd el cikkünket.

Így erősítheted a koronacsakrád

Az ibolyaszín jelentősége

Ez a kozmikus tudat árnyalata. Fertőtlenítő színnek is mondják, mivel megszabadítja testedet a feszültségtől és a fájdalomtól. Szinte pajzsként védi szellemed a feléd áramló negatív energiákkal szemben. Egészítsd ki ruhatáradat pár ibolyaszínű darabbal, de tanácsos kiegyensúlyoznod komplementer színével, a sárgával – amely az erős öntudat hordozója. Az ibolya pozitív energiákkal tölti fel a koronacsakrát.

Hasznos kristályok

Alexandrit: a ritka kő telis-tele van kifinomult töltésekkel és villamossággal. Serkenti a természetfeletti képességek működésbe lépését, valamint megnyitja a tudat magasabb rendű központjait. Tartsd a követ a hálószobádban, hogy élvezhesd pozitív hatásait.

Ametiszt: azért szokásos összekapcsolni a koronacsakrával, mert lilás árnyalatával a spirituális világosságot és a magasabb rendű energiákba vetett hitet erősíti. A gyógyításban a fájdalom eloszlatására használják. Hord medálként, és érezd jótékony energiáit.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Küzdd le az akadályokat, és erősítsd a koronacsakrád!

  • Ne gondold, hogy a világ csupán a látható dolgok és a kézzelfogható tények összessége.
  • Nézz önmagadba, és fedezd fel, ki is vagy valójában. Szabadulj meg a személyiségedre vonatkozó szűkös elképzelésektől.
  • Ne azonosulj a névvel és a külső formákkal. Mindezek behatárolt dolgok, melyeknek nem sok közül van a belső lényeghez.
  • Ne fogadd el automatikusan azt, amit kézhez kapsz. Előbb mindig gondold végig a témát, és derítsd ki, valóban megfelel-e elképzeléseidnek.
  • Naponta legalább néhány percre figyelj kicsit befelé is. Próbáld követni tested és szellemed jelzéseit. Ha rájuk hagyatkozol, vezérelni fogják döntéseidet.
Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • különleges horoszkóp

Rejtett gyermekkori sebek a horoszkópban

Ezt is szeretjük