Egésznapos szünet jön a kormányablakoknál és okmányirodáknál: ezt mindenkinek tudnia kell, aki ügyet szeretne intézni

Egynapos leállás jön az ország összes okmányirodájában, a kormányablakokban pedig szünetelni fog az okmány- és járműügyintézés ugyanezen a napon.

B RKL20220622039 (1)
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egynapos leállás jön az ország összes okmányirodájában, a kormányablakokban pedig szünetelni fog az okmány- és járműügyintézés ugyanezen a napon. 

Az okmány és járműügyintézés szünetéről a kormányablakok hivatalos honlapján számoltak be. 

Kormányablak- és okmányiroda-szünet

Az ország összes kormányablakában szünetel az okmány- és járműügyintézés, az okmányirodák pedig zárva tartanak március 7-én, kedden, írja a kormanyablak.hu.

A központi szakrendszerek nem lesznek elérhetőek, mert a szolgáltató átfogó informatikai karbantartást fog végezni. 

B  ZA20190606002
Fotó: Balaton József / MTI

Kedden tehát az ország összes okmányirodája zárva tart, a kormányablakokban pedig szünetel az okmány- (például személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány stb.) és a járműügyekben (például forgalmi engedély, forgalomból való kivonás és forgalomba helyezés stb.) az ügyintézés.

A karbantartás érinti a Schengeni Információs Rendszert is, ezért március 2-án soron kívüli (5 napos) útlevél iránti kérelmeket nem tudnak fogadni a kormányablakokban és okmányirodákban, továbbá március 6-án csak a délig rögzített kérelmek esetében van lehetőség az azonnali (24 órás) eljárás keretében kiállított útlevelek átvételére: aznap 15 óra után a Központi Okmányirodában (Budapest, XIII. ker. Visegrádi u. 110.), írja a közlemény, amely azt is hangsúlyozza, hogy más ügykörökben zavartalan lesz az ügyfélfogadás.

Elbúcsúzhatunk a napsütéstől: borongós, csapadékos idő várható a hét első felében, ezeken a helyeken hó is lehet

Borongós, felhős időre készülhetünk a hét első felében, több helyen várható eső, sőt egyes helyeken kisebb havazás is.

Borítókép: MTI/MTVA/Bizományosi: Róka László

Ezt is szeretjük