A szülők eltemették a lányukat, később borzalmas tévedésre derült fény: az egész várost megrázta
Te mit tennél, ha az életed egymás után kétszer is gyökeres fordulatot venne?

szornyu tevedes5
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran hallani, hogy a sors útjai kifürkészhetetlenek, és noha a legtöbben ezzel tisztában vannak, tudni és megtapasztalni a bizonyosságot merőben más dolog.

A történet egy végzetes közúti balesettel kezdődött, amikor egy diákokat szállító kisbusz frontálisan ütközött egy teherautóval, mert utóbbinak a sofőrje elaludt. A karambol akkora horderejűnek bizonyult, hogy több amerikai állam hatóságait is a helyszínre kellett küldeni. A mentőalakulat ledöbbenve állt az eset előtt: öten - köztük négy diák és a nevelőjük - azonnal életüket vesztették, négy embert pedig kórházba szállítottak, beleértve a 22 éves Laura Van Rynt.

Az orvosok kevés esélyt jósoltak neki

Laura szülei, Don és Susie Van Ryn annak ellenére, hogy a szakemberek kevés esélyt láttak a felépülésére, minden áldott nap bejártak gyermekükhöz, és egy percre sem adták fel a reményt.

szornyu tevedes1
Fotó: Laura Van Ryn és Whitney Cerak

Miközben Laura az életéért küzdött, a Taylor Egyetem saját hallottjaiként végső búcsút vett a balesetben elhunyt diákoktól. A gyászszertartás végeztével szinte egy időben megtörtént a csoda, Laura lassacskán visszatért az élők sorába, az orvosok pedig megkezdhették a rehabilitációját.

Szörnyű tévedés történt

A család öröme ugyanakkor nem volt felhőtlen, mivel képtelenek voltak a gondolaton túllépni, miszerint valami nem stimmel Laurával. Teljesen másnak látták a fogait, ahogy az orrpiercingre sem tudtak észszerű magyarázattal szolgálni.

A furcsaságok ellenére azért igyekeztek úgy tenni, mintha minden rendben lenne, és az egészet a baleset következményének tulajdonították.  A felismerés akkor következett be, amikor Laura terapeutája megkérte őt, hogy írja fel a nevét egy papírra, kisvártatva pedig jött a válasz: Whitney Cerak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A Van Ryn család fogászati vizsgálatot kért, és sajnos beigazolódott, amitől a legjobban féltek: a lányról, akihez hónapokig jártak, és akiről végig azt hitték, hogy hozzájuk tartozik, kiderült, hogy egy teljesen más személy, akit pedig Whitney Cerakként eltemettek, nem más, mint az ő Laurájuk.

Az orvosok szerint bizonyára a baleset helyszínén eshetett meg a szörnyű tévedés, hiszen a két lány rendkívül hasonló külső tulajdonságokkal rendelkezett. Persze ez mit sem változtat a fájdalmas tényen, hogy, bár egy család visszakapta halottnak hitt gyermekét, egy másik csak most szembesült vele, hogy eddigi reményei hiábavalóak voltak.

Van Rynék az eset után két teljes évre visszavonultak a nyilvánosság elől. A csendet Whitney törte meg azzal, hogy nyilvánosan köszönetet mondott nekik, amiért sajátjukként szerették, miközben ő magatehetetlenül feküdt a kórházban.

Négy évvel később Whitney egybekelt vőlegényével, Mattel, méghozzá ugyanabban a templomban, ahol korábban a temetési szertartása zajlott.  A pár három gyermeket nevel, és elmondásuk szerint mindennap köszönetet mondanak az életért, amiért itt és most jelen lehetnek a Földön.

Ezt is szeretjük