3 letehetetlen könyv tavaszra: felrázzák a lelket a téli melankóliából

Lélekemelő olvasmányok az év egyik legkellemesebb időszakára.

no olvas
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pár hónapja még örökkévalóságnak tűnt, ám most végre búcsút inthetünk a télnek, teret adhatunk a megújulásnak és az újjászületésnek. Hiszen ilyenkor a természettel együtt a lélek is felébred, és őszinte reménységgel tekint az előtte álló időszakra.

Ennek apropóján összegyűjtöttünk pár inspiráló olvasmányt, amit jó érzés leemelni a polcról, valahányszor nehézségeink támadnak, vagy egyszerűen úgy érzed, elfáradtál, ezért szükséged van egy kis bátorításra. Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy mondanivalójukkal hozzásegítenek a folytatáshoz, erőt és inspirációt nyújtanak számodra a mindennapokban.

Bagdi Bella: Iránytű a boldogsághoz – 30+1 napos pozitív fókusz program

"Azzá leszel, amire vágysz, amire folyton figyelsz." Furcsamód ezen a mondaton akadt meg elsőként a szemünk, amikor kinyitottuk Bagdi Bella könyvét. A pozitív fókusz program lényege ugyanis, hogy egyrészt felnyitja a szemed a tényre, miszerint eldöntheted, hogy arra használod az elméd, hogy negativitást, stresszt, félelmet, bizonytalanságot generáljon, vagy arra, hogy a hála, a remény, az optimizmus és az értelemkeresés szemüvegén keresztül szemléld a világot.

Másrészt a könyv valóban iránytű, mert változatos élménygyakorlatokkal segít megtalálni a saját utad, hogy kiegyensúlyozottabban, elégedettebben és derűsebben élj, hogy elérd céljaid, kibontakoztasd önmagad, és megteremtsd azt az értékes, tartalmas életet, amire legbelül mindannyian vágyunk.

Stéphane Garnier – Macskabölcsesség

Az író művét bátran vehetnénk akár 1+1 akciónak is, hiszen macskabarátok és pozitív megerősítésre vágyók egyaránt örömüket lelhetik benne. Olyan, akár egy igazi lélekbonbon a borús napokon. A történetet Ziggy, a lassan 15 éves kandúr ihlette, az ő mindennapjain keresztül világít rá Garnier, hogyan élhetsz teljes, örömteli, önálló és szabad életet önmagad teljes valójában. Pont úgy, akár egy macska. További pozitívum, hogy a Macskabölcsesség nem afféle szájbarágó önsegítő könyv, hanem könnyed, humoros, mégis lényegre törő olvasmány.

Stéphane Garnier – Macskabölcsesség
Partvonal Kiadó
2490 Forint

Dominik Spenst - Hatperces napló

Hat perc. Tudományos kutatások szerint naponta mindössze ennyi kell ahhoz, hogy néhány hónap alatt gyökeresen megváltozzon az életünk. Elsőre talán furán hangzik, de a napló valóban teljes egészében tudományos tényeken alapul, így nincsenek benne se motivációs beszédek, se ezotéria.

Cserébe viszont bővelkedik inspiráló idézetekben, feladatokban és történetekben, melyekkel ha nap mint nap foglalkozol, segít a boldog és kiegyensúlyozott élet elérésében. Sőt mi több, naplóírás közben nagyszerűen szórakozhatsz, miközben létrehozhatod emlékeid kincstárát.

Dominik Spenst - Hatperces napló
Partvonal Kiadó
3790 Forint

10 tűpontos fotó, ami ismerős lesz, ha tudod, milyen érzés jó könyvet olvasni

A könyv előnye a filmekhez képest az, hogy engedi a fantáziádnak, hogy önállóan elképzelje a leírtakat, szereplőket, helyszíneket. Ezáltal pedig sokkal közelebb érezheted magad a történethez, jobban bele tudsz helyezkedni, így mérföldekkel hatékonyabban ellazít egy kalandos és fordulatokkal teli mű.

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük