Íme a nő, aki az életét tette fel arra, hogy kóbor kutyákat mentsen: imádják őt az állatok

Ez a nő szívén viseli a kóbor kutyák sorsát, mindent megtesz a szeretetre méltó állatokért.

Kóbor kutyák mentése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Törökországban elképesztően sok kóbor kutya és macska él, egyes becslések szerint számuk milliós nagyságrendű is lehet. Sajnos ez túlnyomórészt annak a következménye, hogy némely ember megunt vagy teherré vált kedvencüket valamilyen kieső helyre vitték, és otthagyták, hogy ne találhassanak haza.

Ezeken a ritkásan lakott részeken a magukra maradt állatok gyakran küzdenek víz- és élelemhiánnyal és zord időjárási viszonyokkal. Nem beszélve arról, hogy ártó szándékú emberek is látogatják őket - de szerencsére akad olyan is, mint Nuray, aki segíteni akar nekik.

Kóbor kutyák mentése

Az elmúlt tíz évben Nuray rendszeresen látogatja az otthonához közeli Sapanca-dombot, ahol több száz kóbor kutya él, akiknek mindennapjuk a túlélésért való küzdelemről szól. A fiatal nő eteti és gondozza ezeket az állatokat, ami nagyjából két órába telik, és ezt szinte minden este munka után megteszi. Nemcsak élelemmel látja el a szeretetre éhes jószágokat, hanem ha kell, még állatorvoshoz is viszi őket - ismerd meg a szívhez szóló történetét.

(Képek forrása: sapanca_orman_cocuklari / Instagram, gofundme.com)

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük