Életmentő listát tett közzé a Katasztrófavédelem: ide húzódhatsz be a fullasztó melegben

Bárki szabadon igénybe veheti a klimatizált helyeket útja során.

kanikula-varos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugyan jobb a hőségriadó legkritikusabb óráiban, különösen 11 és 15 óra között a légkondicionált vagy kellőképpen kiszellőztetett lakásban hűsölni, néha mégis elkerülhetetlen, hogy ebben az időpontban is úton legyen az ember.

A Katasztrófavédelem ezért hiánypótló listát tett közzé, amit életmentőnek érezhet mindenki, akinek a fullasztó hőségben az utcára kell mennie. Szerencsére ugyanis temérdek olyan hely akad a közvetlen közeledben is, ahova kicsit behúzódhatsz hűsölni.

Városonként kigyűjtötték

A listán településekre lebontva felsorolták az összes szabadon és természetesen teljesen ingyen elérhető, légkondicionált helyet, ahova picit bemenekülhetnek a járókelők a rosszullét elkerülése érdekében. A listán Bevásárlóközpontok, vendéglátóhelyek, bankok és helyi intézmények is szerepelnek. 

Ha ide kattintasz, egy táblázatból keresheted ki a városodban lévő összes pontot: talán a helyiként ismered a többségét, de nem biztos, hogy elsőre beugranak, egy átutazónak pedig kimondottan életmentő lehet címmel együtt látni a lehetőségeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hatóság további tanácsait is érdemes viszont megfogadnod. Felhívták a figyelmet arra, hogy a hőségriadó napjain 11 és 15 óra között csak nagyon indokolt esetben menj a szabadba, igyekezz árnyékos helyen tartózkodni, és nagyon figyelj a kellő folyadék-utánpótlásra, amely során kerüld a koffeines és alkoholos italokat. A hőségriadóról további hasznos információkat és tanácsokat találsz korábbi cikkünkben.

Ezt is szeretjük