Hogy nézett ki a valóságban a gyönyörűnek tartott Kleopátra? 7 érdekesség, amit kevesen tudnak a híres fáraóról

Érdemes megnézni az utolsó egyiptomi fáraóról, a szépségesnek tartott Kleopátráról készült valósághű képmást.

Kleopátra érdekességek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

VII. Kleopátra Philopatór Egyiptom utolsó fáraója volt, aki Kr. e. 51-ben került az egyiptomi birodalom élére, és haláláig, Kr. e. 30-ig uralkodott. A Ptolemaida-dinasztia tagjaként lett fáraó.

A dinasztia tagjai a jellemzően görögök lakta Alexandriából kormányoztak, így Kleopátra is. Ám szemben a többi, azonos dinasztiából kikerülő egyiptomi uralkodóval, ő megtanulta népe nyelvét, és folyékonyan beszélte is azt, ahogyan több más nyelvet is, például az arabot, a hébert, a szírt, a latint és az etiópot. Az uralkodó nemcsak okos volt, de állítólag gyönyörű is: Egyiptom hölgytársadalma rajongással követte az ikonikus uralkodónő megjelenését. Nemcsak a történetírók feljegyzései, hanem művészeti alkotások és a latin költészet is örök emléket állítottak számára, Marcus Antoniusszal közös szerelmét pedig örökzöld filmalkotás is feldolgozta Elizabeth Taylor főszereplésével.

Ilyen volt Kleopátra arca

Kleopátra szépségét ma is emlegetik. Noha egészen biztosan nem tudni, milyen is lehetett, a tudósoknak mégis sikerült megalkotnia a fáraó 3D-arcmását: a végeredmény egy kedves és bájos teremtést formáz, aki valóban korának kiemelkedő szépségű nője lehetett.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük