A tél előrehaladtával kétszer is emelkedni fog a gázszámla: fájdalmas időszak jön
Egy új kormányzati közlemény szerint kétszer is emelkedhet idén a gáz ára.

GettyImages-1389310095
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy új kormányzati közlemény szerint kétszer is emelkedhet idén a gáz ára, derül ki a Portfolio cikkéből.

Ez alapján a földgáz lakossági piaci ára augusztusban és szeptemberben 732,4 forint, majd októbertől decemberig 752,5 forint lesz az átlagfogyasztás feletti mennyiségre.

Kétszer drágulhat a gáz

A Portfolio úgy számolt, hogy azok akik éves szinten 1729 köbméternél többet fogyasztanak, júliusról augusztusra számíthatnak az első jelentős áremelésre (99,95–104,65 forint/köbméter helyett 732,4 forintba fog kerülni a gáz), aztán szeptemberről októberre egy kisebb áremelésre, ekkor 752,5 forintra fog növekedni a gáz ára. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez várhatóan csak azokat fogja érinteni, akik több gázt fogyasztanak az augusztusi 15, a szeptemberi 30, az októberi 101, a novemberi 203 és a decemberi 297 köbméternél.

A lap arra is kitért, hogy a rezsicsökkentés módosításáról szóló kormányrendelet alapján a jövő év első hónapjaira érvényes "lakossági piaci árat" az Energiahivatalnak majd karácsonykor kell meghatározni az addig kialakuló gázárak függvényében. Tehát ha télen még tovább emelkednek majd a tőzsdei gázárak, akkor elképzelhető lesz, hogy az Energiahivatal az átlagfogyasztás feletti rész esetére 752 forintnál is magasabb árat szab meg. 

5 gyakori kérdés a számlázásról a rezsicsökkentés módosítása után: az MVM megválaszolta

Noha sok szó esett már a rezsit érintő változásokról, sokak számára még mindig nagyon sok a fekete folt ebben a témában, és megannyi kérdés várakozik tisztázásra.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük