Egy gombnyomással megszabadulhatsz a képernyőfotóktól: hasznos trükk tárhely-felszabadításhoz
Ezek a trükkök lehetővé teszik, hogy az ember néhány másodperc alatt rengeteg helyet tudjon felszabadítani a telefonján.

GettyImages-1346975476
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok ember számára a képernyőfotók készítése épp olyan természetes, mint a valódi fényképezés. A print screen egy hasznos funkció, mellyel az interneten talált hasznos információkat lehet rögzíteni.

De sokan így örökítik meg beszélgetéseiket, és küldik át valaki másnak. Képernyőképet lehet készíteni Google Maps-útvonalakról, Instagram-történetről, satöbbi. Így nem tart sokáig, amíg a teljes galériát ellepik a régi, szükségtelen képernyőképek.

Összes képernyőfotó törlése egyszerre

Szerencsére van egy rendkívül egyszerű módja annak, hogy az ember néhány érintéssel törölni tudja ezeket a fajta fotókat. Először is meg kell nyitni a Fotók alkalmazást az iPhone-on, majd le kell görgetni a "Médiatípusok" elemhez, aztán rákoppintani "Képernyőképek" mappára. 

GettyImages-1024775444
Fotó: Karl Tapales / Getty Images Hungary

Ezután meg kell nyomni a "Kiválasztás" gombot. Ezután kiválaszthatók a törölni kívánt képernyőképek, de akár az "Összes kijelölése" gombot is meg lehet nyomni, és így egy csapásra az összeset kukába lehet dobni.

Ez a leggyorsabb megoldás, ha az ember nem aggódik túlzottan amiatt, hogy kidob néhány olyan képernyőfotót is, amit inkább megtartott volna. Ha igen, van egy kicsit specifikusabb megoldás is. A Gadget Hacks által létrehozott "Képernyőképek automatikus törlése", vagyis "Auto-Delete Screenshots" parancsikon.

A parancsikon lehetővé teszi a képernyőképek törlésének folyamatának testreszabását. Az ember beállíthatja például, hogy csak a több mint egy héttel ezelőtt készített képernyőképeket törölje, és per vagy kizárja azokat, amelyeket bizonyos albumokban mentett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az, hogy a parancsikon mikor hajtja végre a tényleges törlést, szintén a felhasználón múlik. Az ember akkor nyitja meg a parancsikont, és futtatja, amikor csak akarja, tehát rajta múlik, mikor történik ez meg. 

De be lehet állítani olyan automatizálást is, amely tetszőleges gyakorisággal, azaz heti, havi ciklusban ismétlődik. Azt is be lehet állítani, hogy a program automatikusan törölje a képernyőfotókat, amikor valaki töltőre teszi a telefont, vagy amikor megnyit egy bizonyos alkalmazást, vagy számos más körülmény esetén.

A parancsikont innen töltheted le.

7 fájdalmasan vicces fotó emberektől, akiken kifogott a technika

Abszurd képek technikai analfabétáktól.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük