8 elgondolkodtató kép a békéről: lélegzetelállító fotókat készítettek
A világ minden pontjáról érkeztek fotók a felhívásra, hogy kinek mit jelent a béke.

béke-képek-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan szavak, amik hallatán mindenkinek más jut eszébe, mégis hasonló érzések társulnak hozzá. Ilyen a „béke” is, amit általánosan egy harmonikus állapotként lehet jellemezni, amelyet az erőszak- és a félelemnélküliség kísér.

Ez a különös érzés azonban mindenkinek mást jelent, de szerencsére ma már vannak rá eszközök, hogy megmutassák ezeket a világnak. Egy fotóverseny keretein belül pedig mi is megcsodálhatjuk a beérkezett alkotásokat.

Gyönyörű és elgondolkodtató képek

Szeptember 21., vagyis a béke világnapja alkalmából az Agore nevű fotós mobilalkamazás versenyt hirdetett, aminek keretein belül keresték, kinek mit jelent ez a szó. A pályázatra csaknem 11 500 kép érkezett a világ minden tájáról, így a szavazóknak sok fotót kellett átnézni, mire kiválasztották a legjobbakat. 

- A # Peace2020 legtöbb voksot begyűjtő képe a szeretet, a remény és a jövő manifesztuma. Amikor egy konfliktus bármelyik oldala kinyilvánítja a békét, az oldalak megszűnnek, és az ellentétek egy közösségbe olvadnak össze - mondta Octavi Royo, az Agora alapítója és vezérigazgatója.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük