Kelta horoszkóp

Mit mesél rólad ősi horoszkópod?

A kelta horoszkóp az ember külső jellemvonásairól és a legbensőbb titkolt értékeiről is árulkodik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősi kelta horoszkóp visszanyúlik egészen az V. századig, amikor is a kelták ellepték és belakták a Duna partvidékét. Nem hoztak létre államokat, inkább törzsekben és kisebb csoportokban éltek.

Az ország 10 csodaszép nemzeti parkja

Nézegess képeket!

Elolvasom

Papjaiknak, a druidáknak nagy beleszólásuk volt a közösségi, vallási és kulturális életbe. Ők alakították ki a 13 hónapos Hold-naptárt, és minden hónapot egy szent növényről neveztek el. Mivel a kelták hitték, hogy az ember része és nem ura a természetnek, ezért párhuzamot vontak ember és növény között. Ez az oka annak, hogy a különböző időpontokban virágzó növények és az adott időszakban született emberek jellemvonásai hasonlóak.

Miről árulkodik a kelta horoszkóp?

A kelta horoszkóp az ember külső jellemvonásairól és a legbensőbb titkolt értékekről is árulkodik. Ezért lehetséges az, hogy a kelták eltértek a megszokott csillagjegyek határaitól, és további két típusra felosztották a fajegyeket. Egy-egy jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket Újhold-embernek nevezik, míg a hónap második hetében világra jöttekre a telihold hat, ők a Telihold-emberek.

Nyír (december 24. - január 20.)

Uralkodó bolygód a Nap. A keltáknál a nyír az újjászületés, megújulás jelképe. Adott a lehetőséged a fejlődésre, ám nagy kitartás szükséges.

Újhold-ember: Kitartóan küzdesz a céljaidért, de hajlamos vagy hirtelen haragra lobbanni, ezért zárkózott ember válhat belőled.
Telihold-ember: Józan ésszel gondolkozol, ezért gyakran fordulsz kifelé. Véleményed nem mindig helyes.

Berkenye (január 21. – február 17.)

Uralkodó bolygód az Uránusz. A berkenye piros termése az istenek eledele, ezért nemes növény - így neked is alapvetően nemes jellemvonásaid vannak.

Újhold-ember: Néha nagyon türelmetlen vagy, ám ez csak gyorsítja fejlődésed. Vágysz a nagy tudásra, ezért buzgón támogatod a változásokat.
Telihold-ember: Hajlamos vagy túl sokat ígérni, és végül nincs lehetőséged mindezek teljesítésére. Energiádat fordítsd inkább saját fejlődésedre.

Kőris (február 18. – március 17.)

Uralkodó bolygód a Neptunusz. Rendkívül impulzív, megnyerő és vonzó egyéniség vagy, ha ebben a jegyben születtél.

Újhold-ember: Fogékony vagy a tudományra, de a megmagyarázhatatlan dolgok is érdekelnek. Érzelmeid erősek, de ne hagyd magad kihasználni!
Telihold-ember: Igyekezz, hogy a vonzó külső egy hasonlóan kellemes belsőt is takarjon! Kedveled a tudást, de nagyon hiszékeny vagy.

Éger (március 18. – április 14.)

Uralkodó bolygód a Mars. Ha ebben a jegyben születtél, önfejű és nyughatatlan vagy. Mindez bátorsággal is párosul.

Újhold-ember: Merész és őszinte vagy, de ne ess túlzásokba! Néha mérlegeld döntéseidet, mert így megóvhatod magad a kellemetlenségektől!
Telihold-ember: Több energiával több sikert érhetnél el. Hajlamos vagy mindent félvállról venni, így döntéseid nem elég megalapozottak.

Fűzfa (április 15. – május 12.)

Uralkodó bolygód a Hold. A kelta mítoszban a teremtésnél a fűzfa jelenik meg először. A Hold miatt leginkább a titokzatosság jellemez.

Újhold-ember: Hangulatváltozásaid megbízhatatlanná tesznek, ám képes vagy alkalmazkodni a szeretteidhez.
Telihold-ember: Önfejű, ám talpraesett vagy, így hasznodra válik a kiváló emlékezőtehetséged, ami ösztönösségedből fakad.

Galagonya (május 13. – június 9.)

Uralkodó bolygód egy feltételezett égitest, a Vulkán. A kelták szerint pályája a Merkúr és a Nap között van. Az újítások jellemeznek leginkább.

Újhold-ember: Hirtelen ember vagy, viszont a kitűzött célt eléred, bármi is legyen annak az ára. Határozottság és stabil érzelmek jellemeznek.
Telihold-ember: Nehezen kötsz személyes kapcsolatot, és ritkán kötelezed el magad. Széles látókörű emberként nyitott vagy az újdonságokra.

Tölgy (június 10. – július 7.) 

Uralkodó bolygód a Jupiter. Gazdag képzeletvilágod optimistává, ám egyben meggondolatlanná is tesz. Bármilyen csapást képes vagy túlélni.

Újhold-ember: Ne vállalj anyagi kötelezettségeket, mert lehet, hogy nem tudod minden esetben teljesíteni. Önzetlen és bizalmas vagy másokkal.
Telihold-ember: Nem szeretsz, és nem is kérsz segítséget másoktól. Jó értelemben önző, és alapos ember vagy, aki nem függ másoktól.

Magyal (július 8. – augusztus 4.) 

Uralkodó bolygód a Föld. Gyakorlatias és problémakerülő ember vagy. Nem vállalsz kockázatot és nehézségeket, a legegyszerűbb módon szereted megoldani a problémákat.

Újhold-ember: Önzetlen, megértő és derűlátó emberként élsz, ami azonban gyakran káros következményekkel járhat.
Telihold-ember: Nem bírod, ha kritizálnak. Pedig jó néha hallgatni rájuk, mert előrelendítheti a karrieredet.

Mogyoró (augusztus 5. – szeptember 1.)

Uralkodó bolygód a Merkúr. A keltáknál a mogyoró a bölcsesség jelképe, ezért művelt, okos és intelligens vagy.

Újhold-ember: Állandóan kíváncsi vagy, és tudásvágyad óriási. Azonban ne ess túlzásba, mert az zavaró lehet a környezetednek.
Telihold-ember: Soha nem titkolod érzelmeidet, tüzes természetű, ám talpig becsületes vagy. Érzékenységed miatt szeretsz irányítani másokat.

Szőlő (szeptember 2. – szeptember 29.)

Uralkodó bolygód a Vénusz. A szőlő az ember, a béke és harmónia megteremtője. Érzékeny vagy, ám ellenfeleid szemében nyugodtnak tűnsz.

Újhold-ember: Néha túlbuzgó vagy. Könnyen mutatod meg az érzelmeidet, mert nem félsz a csalódástól.
Telihold-ember: Kiegyensúlyozatlan életet élsz. Barátaid nehezen értenek meg, de együttérzésed miatt mindenben támogatnak.
 

Repkény (szeptember 30. – október 27.)

Uralkodó bolygód a Hold által lefedett Perszephoné. A Repkény a természet és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Kitartó és kreatív vagy.

Újhold-ember: Kiemelkedő tehetséged van a művészetekhez, ám kissé határozatlan vagy. Sikerek és kudarcok felváltva követik egymást az életedben.
Telihold-ember: Mindig a sikeres arcodat mutatod, és mindig szem előtt tartod anyagi lehetőségeidet. Könnyen manipulálod az embereket.

Nád (október 28. – november 24.)

Uralkodó bolygód a Plútó. A keltáknál a nád a királyság szimbóluma. Kettős személyiséged van, ezért érzékeny és szenvedélyes vagy egyszerre.

Újhold-ember: Türelmetlen és hirtelen haragú, ám nagyon könnyen barátkozó ember vagy. Tisztelnek az emberek vezetői képességed miatt.
Telihold-ember: Szeretsz egyszerre több lábon állni, ragaszkodsz a teljes biztonsághoz. Az az igazi dicsőség számodra, ha elismerik a munkádat.

Bodza (november 25. – december 23.)

Uralkodó bolygód a Szaturnusz. A bodza egyúttal a halált és az újjászületést is jelképezi. Nyughatatlan vagy, és örökké kíváncsi.

Újhold-ember: Hebrencs és meggondolatlan vagy. Nem tűröd a hazugságot, ragaszkodsz az igazsághoz, melyet a legvégsőkig védesz.
Telihold-ember: Széles látókörű vagy, ezért sokkal sikeresebb lehetsz, ha a háttérből irányítasz. Ne költs vagyonokat arra, amire nincs is szükséged!

OLVASD EL EZT IS!

  • indián
  • személyiség

Különleges indián horoszkóp

  • személyiség
  • horoszkóp

Maja horoszkóp

  • horoszkóp
  • kínai horoszkóp

15 sztár a Bivaly jegyében

  • horoszkóp
  • kínai horoszkóp

15 sztár a Patkány jegyében

Ezt is szeretjük