Hamarosan 170 ezer család kerülhet bajba - Két hónap haladékot kér a KDNP
A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását akarják.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A KDNP a kilakoltatási moratórium két hónapos meghosszabbítását javasolja, egyúttal felhívja a kormányt, hogy a családi csődvédelem kodifikációs munkálatait gyorsítsa fel - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.

Harrach Péter, a KDNP vezetője

A felhívást annak érdekében teszik, hogy minél hamarabb minél több család élni tudjon a csődgondnok segítségével, és megszabaduljon a nyomasztó hitel egy részétől - olvasható a kisebbik kormánypárt közleményében.

Mint írták, a KDNP által javasolt családi csődvédelem az igazi megoldás azon devizahitelesek számára, akik lakását, házát kényszerértékesítés fenyegeti.
A KDNP szolidáris a Kossuth téren elkeseredettségüknek hangot adó emberekkel, és emlékeztet, hogy a kormánypártok javaslatai már több százezer hitelest mentettek ki az adósságcsapdából, ahogy a kényszerkilakoltatás előtt állókat is ki fogják hozni a bajból - zárul a közlemény.

A Parlament elé Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke szervezett szombaton demonstrációt. A tüntetésre, amelyen az MTI Hírcentrum tudósítója szerint több mint ezren vettek részt, vidékről is érkeztek demonstrálók.

170 ezer család van bajban

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa a tüntetésen az MTI-nek elmondta, azt kezdeményezi, hogy kilenc nap múlva kezdődjenek meg a háromoldalú tárgyalások a kilakoltatással fenyegetett 170 ezer devizahiteles család problémájának megoldásáról.

A Fidesz aznap közleményben tudatta, megérti és osztja mindazok haragját, akik szombaton a Kossuth térre vonultak, hogy elmondják, a devizahitel tönkretette az életüket.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: ha a Gyurcsány-Bajnai-kormányon múlt volna, akkor most családok ezrei lennének földönfutók, mert ők soha nem a magyar emberek érdekeit nézték, hanem a bankokét, és devizaadósságba taszítottak százezreket.

Ezt is szeretjük