Fantasztikus magyar kezdeményezés: apróság, de nagyon jól jön a kórházi dolgozóknak

Kávéztasd a dokit: így járulhat hozzá bárki a kórházi dolgozók éberségéhez.

Kávéztasd a dokit!
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mostantól bárki hozzájárulhat, hogy a leterhelt egészségügyi dolgozók országszerte megkapják a nekik kijáró kávéadagot - köszönhetően a Kávéztasd a dokit! kezdeményezésnek. Az akció keretében az adományozók kedvenc forró italukkal segíthetik az egészségügyi dolgozókat.

A folyamat teljességgel átlátható és nagyon egyszerű is: a kórházak jelzik az aktuális kávéigényüket az X-Presso Coffee webshop felé, ők pedig megvehetővé teszik a kávét az adományoldalukon. Itt a csökkentett áron kínált kávék már az orvosokkal egyeztetve, előre leadott igény alapján válnak megvásárolhatóvá. Így abban is biztosak lehetünk, hogy minden helyre az éppen megfelelő termék kerül.

Kávéztasd a dokit!

A szlogen ne tévesszen meg senkit: a rendelést valóban az orvos adja le, aki összegyűjti az osztályon az igényeket, de nem csak a dokik, hanem minden dolgozó részesülhet belőle. Ezenfelül a cég alkatrészáron vállalja a kávégépek mindenkori javítását is. Az adakozó kedvűek ezen a linken vásárolhatnak kávét az egészségügyi dolgozók részére.

- Egyik reggel magam alatt voltam, és azon gondolkodtam, hogy valamilyen formában segítenék a rászorulóknak. Épp ekkor kerestek fel a Debreceni Ultra Szurkolók, hogy szeretnének a kórházi dolgozóknak kávét venni. Innen már egyenes út vezetett az ötlet kidolgozásához - árulta el Szabó László, az X-Presso tulajdonosa.

Várják az egészségügyi dolgozók jelentkezését

A szervezők most is várják az orvosok, egészségügyi dolgozók jelentkezését, akikkel aztán telefonon veszik fel a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a rendelési igényt. De nem csak a kórházakhoz kerül a kávéadomány: legutóbb például épp az Országos Mentőszolgálat diszpécserközpontja részesült belőle, akikre kevesebb figyelem irányul, pedig az ő munkájuk is nagyon fontos.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Nem maradnak ki a budapesti és vidéki mentőállomások sem: a kisebbek 2-3, a nagyobbak 5-10 kilogramm kávéban részesülnek. Hogy épp pontosan kikhez jutott el a segítség, az a Kórházellátó Facebook-oldalon is nyomon követhető. Május 10-én, a Mentők Napján is ünnepelték őket.

- Reményeink szerint a #kaveztasdadokit kampány nem marad egyik napról a másikra támogatók nélkül, és a rendkívüli helyzet elmúlásával is folyamatosan vásárolnak majd a jótékonykodók - zárja Szabó László, aki már maga is több ezer kávéra elegendő alapanyagot adományozott.

Kiemelt kép: Getty Images

Így néz ki egy ápoló arca a nehéz műszak után

Ápolók tették közzé a nehéz műszak közben és után készült fotóikat, amelyek nemcsak kimerültségüket mutatják meg, de azt is, hogy milyen erős, durva és rendkívül fájdalmas nyomot hagynak a maszkok és védőszemüvegek az arcukon.

Így néz ki egy ápoló arca a nehéz műszak után: drámai fotókon mutatták meg, mi történik az arcukkal

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük