Rengeteg állat marad éhen a járvány miatt: hogyan segíthetsz rajtuk?

Hasznos kezdeményezés indult, amely során bárki adományozhat eledelt az állatmenhelyeknek.

kiskutyak

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek az állatmenhelyek a járvány következtében megváltozott körülmények miatt, hiszen lakóik etetését sokan a közétkeztetésből származó maradékból oldották meg, de erre most nincs lehetőség. A probléma orvosolására most a PetChef és az ACG jóvoltából létrejött egy adománygyűjtő oldal, ahol a támogatók eldönthetik, milyen mennyiségű eledellel gondoskodnának arról, hogy az állatoknak ne kelljen a vírus miatt éhezniük.

A támogatást a Vigyél Haza Alapítvány, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Budaörsi Állatmenhely, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány vagy a Noé Állatotthon számára küldheti bárki, az adományt pedig minden esetben megduplázza a PetChef. A kezdeményezés ezen a linken érhető el.

Ezért maradnak éhen az állatok

A Magyar Állatvédők Országos Szövetsége közleményben hívta fel a figyelmet a problémára, hogy az állatvédelmi civil szervezetek által fenntartott menhelyek korábban közkonyhák - többek közt iskolák, óvodák - ételmaradékaiból tudták fedezni az állatok táplálékának jelentős részét, a kialakult helyzet miatt azonban erre belátható ideig még nincs lehetőség.

Az is nehezíti a civil szervezetek társadalmi munkáját, hogy a rendezvények és az adománygyűjtések gyakorlatilag teljesen megszűntek az elmúlt időszakban, illetve az örökbe adást és az ideiglenes befogadást is át kellett szervezniük.

Ebben a nehéz helyzetben igyekeztek segíteni a kutyaeledel-gyártó és az ügynökség, melynek csapata létrehozott egy olyan támogatói felületet, ahol az adományozók meghatározhatják, mennyi étellel kívánják segíteni az állatotthonok egyikét. A PetChef pedig minden felajánlást megdupláz, hogy még több állat étkeztetése legyen biztosított ezekben a nehéz időkben.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szívmelengető fotók mentett állatokról

A háziállatok tartása sok felelősséggel és nehézséggel jár, de ezek teljesen eltörpülnek amellett a szeretet mellett, amit a kis kedvenc önzetlenül, teljes szívéből nyújt.

Ezt is szeretjük