Szuperközeli fotón egy katicabogár arca: így is cukinak találod?

Jobb, ha felkészülsz lélekben.

GettyImages-1444253795
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hangya arcáról készült horrorisztikus szuperközeli fotóval híressé vált Eugenijus Kavaliauskas egyik friss képén egy hétpettyes katicabogár látható.

Így azonban még egészen biztosan nem láttad a közvélemény által cukinak tartott bogarat. Jobb, ha lélekben felkészülsz!

Katica arca közelről

A mikrofotózással foglalkozó Eugenijus Kavaliauskas eleinte apró szörnyetegeknek látta az általa fényképezett rovarokat, de mostanra már hozzászokott a látványhoz, és inkább csodálattal tanulmányozza a természetben megtalálható, különös élőlényeket.

A fotósnak az interneten nagyot hasító hangyás képén kívül még rengeteg más ízeltlábút ábrázoló fotója van. Ilyenek például a darazsat, szúnyogot vagy épp poloskát ábrázoló alkotásai, melyekről mi is beszámoltunk.

Az egyik frissebb fotóján pedig egy hétpettyes katicabogár (Coccinella septempunctata) csodálható meg. Íme:

A hétpettyes katicabogarak egyébként nagyon hasznosak a mezőgazdaság számára, mert mind lárvaként, mind kifejlett állapotban levél- és pajzstetvekkel táplálkoznak. Egy lárva akár ezer tetvet is elfogyaszthat kifejlődése során, írja a Wikipédia. 

Az oldal hozzáteszi, hogy a katicák a szépségük miatt sok gyermekdalban szerepelnek. Nos, az valószínű, hogy a dalok írói nem látták ezt a képet. 

Milyen bogarat látsz a képen? Teszteld, felismered-e a cincért vagy a cserebogarat!

Te mennyire vagy jártas a bogarak világában?

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük