Káromkodó papagájok riogatták a vadaspark látogatóit: így állították le a szitkozódó madarakat

A vadasparkban lakó papagájok változatos káromkodásokat tanultak meg, amiket nem voltak restek megosztani a látogatókkal.

African grey parrots
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még augusztusban öt szókimondó papagáj érkezett a Lincolnshire Vadvilág Centrum kétszáz többi madara közé.

A jákópapagáj - vagy más néven afrikai szürke papagáj - populációjához tartozó Billy, Eric, Tyson, Jade és Elsie hamar világossá tette, mire képes az ötös fogat.

A káromkodó papagájok

Steve Nichols, a vadaskert igazgatója meglepődött az eseten, még soha nem tapasztalt ilyet. - Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a papagájok időnként káromkodnak, de hogy öten csinálják egyszerre, olyat még soha életemben nem hallottam. A legtöbb jákópapagáj megnyugszik, ha kiengedjük a pihenőhelyéről, de ez a kis csoport sehol nem zavartatta magát. 

parrots-swearing-removed-lincolnshire-wildlife-park-5-5f74294726
Fotó: Lincolnshire Wildlife Park / Facebook

Végül a madarakat az állatkert különböző pontjain helyezték el, hogy ne tudják egymást bátorítani változatos szitokszavakkal. Persze a madarak nem tudják, hogy mit jelentenek a csúnya kifejezések, egyszerűen utánozzák azt, amit máshol hallottak. Szerencsére még senki nem panaszkodott, de a fiatal látogatók miatt a park munkatársai jobbnak látták inkább elszeparálni őket egymástól. Talán így a többi fajtársuktól hallottak felülírják a jelenleg vállalhatatlan szókincsüket. 

- A látogatók teljességgel elámultak a káromkodó brigádtól, de még nem érkezett panasz rájuk. Érdekes, hogy ha egy papagáj elküld melegebb éghajlatra, az emberek egyszerűen csak megdöbbennek, elmosolyodnak - mondta Steve Nichols.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan tanítsd meg beszélni a papagájt? Igazán tehetséges és okos kismadár

Arra nincs garancia, hogy a megvásárolt papagáj biztosan meg tud tanulni beszélni, de erre jók az esélyek, különösen néhány faj esetében. Rengeteg papagájfaj képes ügyesen elsajátítani egy-egy emberi szó kiejtését.

(Cikken belüli kép forrása: Lincolnshire Wildlife Park / Facebook, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük