Mit árul el rólad a karácsonyfád? Kattints, és tudd meg!
Mi derül ki a személyiségedről abból, hogy hogyan díszíted fel a karácsonyfádat?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Teljesen természetes, hogy a karácsony egyik alapja a fadíszítés. A legtöbb otthonban megtalálható ilyenkor a fenyő, amire apró tárgyakat aggatunk.

De vajon tudod-e, hogy honnan ered a karácsonyfa-állítás, és mit árul el rólad az általad feldíszített fa?

A karácsonyfa eredete

A régi kultúrákban az örökzöld fa a fényt jelképezte. Mivel a téli hónapokban a sötétség dominál, és karácsony ünnepe közel esik a téli napfordulóhoz, a karácsonyfa ennek ellensúlyozásához kellett.

Más történetek szerint a klasszikus karácsonyi fenyőfa elődje a karácsonyi piramis volt, amelyre deszkákat erősítettek, és ezek végén gyertyát gyújtottak. A keresztény országokban ma mindenhol állítanak karácsonyfát - a tiéd mit árul el rólad?

A klasszikus típus

A klasszikus karácsonyfa katalógusba illő: általában termetes, de arányos, és két-, legfeljebb háromféle, egymással harmonizáló színű dísz található rajta. Változatossága abban rejlik, hogy minden évben más színkombinációt választasz ki. Az összhatás rendezett, ízléses és tekintélyt parancsoló.

Ha ilyen a fenyőfád, mindig a precizitásra törekszel, és tiszteled a hagyományokat. Az ünnepet komolyan veszed, fontos számodra, és ragaszkodsz a kialakult szokásokhoz - ahogyan az év többi részében is. Mindennek szereted megadni a módját, de ezt nem hivalkodóan teszed.

Színes, kaotikus

Nálad a karácsonyi készülődés jellemzően magában foglalja néhány új és ellenállhatatlan dísz vásárlását, ami az évek során azt eredményezte, hogy egy - vagy több - hatalmas doboz, különböző színű és típusú karácsonyfadísszel büszkélkedhetsz. Ezeket maradéktalanul fel is használod, ezért a végén egy kedves, szép, színes, de nem éppen minimalista karácsonyfát kapsz, általában sok boával és égősorral.

A gazdagon díszített karácsonyfa tulajdonosa lélekben megmaradt gyermeknek, és az ünnep még mindig azzal a jóleső izgalommal tölti el, amit kisiskolás korában is érzett december tájékán. Neki a karácsony csupa vidámság és szaloncukor: valószínűleg ez a kedvenc időszaka az évben. A mindennapokban is szereti a mókát, és jó a humorérzéke, amit másokban is fontosnak tart.

Viharvert karácsonyfa vagy műfenyő

Ha egy kicsi, megviselt, de aranyos karácsonyfa, esetleg egy műfenyő díszeleg a lakásodban, a favásárlás valószínűleg lelkiismereti kérdés számodra: vagy azt a fenyőt sajnáltad meg és vitted haza, ami láthatóan senkinek sem kellett, vagy megkegyelmeztél egy élő fának, és inkább a mesterséges verzió mellett döntöttél. 

Számodra a karácsonyi készülődés sok kellemetlenséget okoz, és jobban szereted a nyugis 26-át, amikor már túl vagy minden kötelező látogatáson, és csak szűk családi körben ünnepelsz. A hétköznapokban sem szereted a formaságokat, és ellenzed a világ elanyagiasodását.

Ezt is szeretjük