18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Szerelem szex nélkül? Meddig működhet így egy kapcsolat?

A jó szex erősebbé teszi a kapcsolatot - de vajon a puszta érzelmek is elegendőek?

Néhány generációval ezelőtt még tabunak számított a házasság előtti szex, ma azonban gyakorlatilag természetes, hogy a testiség fontos részét képezi egy komoly, felnőtt kapcsolatnak.

Előfordulhat azonban, hogy az életkorod miatt úgy érzed, még nem állsz készen a szexre, esetleg világnézetedből adódóan a közeljövőben sem szeretnéd, ha részét képezné a szerelmeteknek. Mi történik ilyenkor? Táplálhatja pusztán a szerelem a kapcsolatot - testiség nélkül?

Mellette: ha csak az egyiknek jó, nem jó senkinek

Még azok is, akik prűdnek vagy elavultnak tartják a szexmentes kapcsolatot, egyetértenek abban, hogy a testi együttlétnek csak akkor van értelme, ha azt mindketten akarjátok, és mindkettőtöknek örömet szerez.

Vagyis, ha te még úgy érzed, nem állsz készen a következő szintre, semmi esetre se engedj a barátok, a média vagy akár a pasid nyomásának, különben az élmény mindkettőtök számára kellemetlen lesz.

Akik úgy gondolják, szex nélkül is életben tartható a szerelem, arra hivatkoznak, hogy a lelki kötelék ilyenkor megerősödik, a felek tiszteletet és türelmet gyakorolnak, és mivel más programokat szerveznek, gyakrabban kimozdulnak otthonról, kapcsolatuk akár tartalmasabb is lehet.

Szerintük a szexmentes kapcsolat is életképes maradhat, hiszen a testiség helyett itt egy szellemi-lelki szövetség alakul ki, ami akár erősebb és tartósabb is lehet a fizikai vonzalomnál.

Ellene: a szex a hab a tortán

Tény, hogy azok tábora népesebb, akik nem igazán tudnak elképzelni egy egészséges, teljes kapcsolatot szex nélkül.

Ők úgy vélik, ha az érzelmek beértek, és mindkét fél készen áll a nagy lépésre, akkor a kölcsönös testi örömszerzés csak még mélyebbé és bensőségesebbé teszi a kapcsolatot.

Úgy gondolják, a lelki mellett a fizikai igények kielégítése is része kell, hogy legyen a szerelemnek, arról nem is beszélve, hogy a szex tökéletes módja lehet az egymás iránt érzett szeretet kifejezésének.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szerintük a jó szex a kapcsolatot erősebbé és intenzívebbé teszi, hiszen ez olyasvalami, amit a felek csak egymással osztanak meg, egy közös élmény, egyfajta közös titok, ami szorosabbra fűzi a bizalmat és a kötődést.

Te mit gondolsz? Életben tartható egy kapcsolat szex nélkül is?

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük