Szerelem szex nélkül? Meddig működhet így egy kapcsolat?
A jó szex erősebbé teszi a kapcsolatot - de vajon a puszta érzelmek is elegendőek?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány generációval ezelőtt még tabunak számított a házasság előtti szex, ma azonban gyakorlatilag természetes, hogy a testiség fontos részét képezi egy komoly, felnőtt kapcsolatnak.

Előfordulhat azonban, hogy az életkorod miatt úgy érzed, még nem állsz készen a szexre, esetleg világnézetedből adódóan a közeljövőben sem szeretnéd, ha részét képezné a szerelmeteknek. Mi történik ilyenkor? Táplálhatja pusztán a szerelem a kapcsolatot - testiség nélkül?

Mellette: ha csak az egyiknek jó, nem jó senkinek

Még azok is, akik prűdnek vagy elavultnak tartják a szexmentes kapcsolatot, egyetértenek abban, hogy a testi együttlétnek csak akkor van értelme, ha azt mindketten akarjátok, és mindkettőtöknek örömet szerez.

Vagyis, ha te még úgy érzed, nem állsz készen a következő szintre, semmi esetre se engedj a barátok, a média vagy akár a pasid nyomásának, különben az élmény mindkettőtök számára kellemetlen lesz.

Akik úgy gondolják, szex nélkül is életben tartható a szerelem, arra hivatkoznak, hogy a lelki kötelék ilyenkor megerősödik, a felek tiszteletet és türelmet gyakorolnak, és mivel más programokat szerveznek, gyakrabban kimozdulnak otthonról, kapcsolatuk akár tartalmasabb is lehet.

Szerintük a szexmentes kapcsolat is életképes maradhat, hiszen a testiség helyett itt egy szellemi-lelki szövetség alakul ki, ami akár erősebb és tartósabb is lehet a fizikai vonzalomnál.

Ellene: a szex a hab a tortán

Tény, hogy azok tábora népesebb, akik nem igazán tudnak elképzelni egy egészséges, teljes kapcsolatot szex nélkül.

Ők úgy vélik, ha az érzelmek beértek, és mindkét fél készen áll a nagy lépésre, akkor a kölcsönös testi örömszerzés csak még mélyebbé és bensőségesebbé teszi a kapcsolatot.

Úgy gondolják, a lelki mellett a fizikai igények kielégítése is része kell, hogy legyen a szerelemnek, arról nem is beszélve, hogy a szex tökéletes módja lehet az egymás iránt érzett szeretet kifejezésének.

Szerintük a jó szex a kapcsolatot erősebbé és intenzívebbé teszi, hiszen ez olyasvalami, amit a felek csak egymással osztanak meg, egy közös élmény, egyfajta közös titok, ami szorosabbra fűzi a bizalmat és a kötődést.

Te mit gondolsz? Életben tartható egy kapcsolat szex nélkül is?

Ezt is szeretjük