Észrevetted a kalapács fejének hátsó, karmos részét? Meglepően fontos feladata van

Nagyon sokan csak most vették észre, hogy a kalapácsnak azt az ívelt hátsó részét mire is lehet még használni.

GettyImages-615419086
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki nagyon jól tudja, hogyan néz ki egy kalapács: van egy feje és egy nyele, a tompa részével lehet például beütni a szögeket a kívánt helyekre.

A karmos kalapácsok kialakításuknak köszönhetően még arra is alkalmasak, hogy a fejük hátsó részével könnyedén ki lehessen húzni azokat a szögeket, amik véletlenül rossz helyre lettek beütve. De ezenkívül is van még egy funkciója ezeknek a karmoknak.

Kalapáccsal szöget beverni máshogy

Bármennyire meglepő, nemcsak a szögek eltávolítására lehet használni a karmokat, hanem arra is tökéletesen alkalmasak, hogy beverjen velük szögeket az ember a kívánt helyre.

@sidneyraz a lifetime of pain in my thumbs realized #todayilearned #tipsandtricks #lifehack #diy ♬ original sound - sidneyraz

A szögeléskor általában a mutató- és a hüvelykujj közé szokás összefogni a szögeket, majd a tetejükre suhintani a kalapáccsal - közben reménykedni, hogy ténylegesen sikerül a szög fejét eltalálni az embernek a saját ujja helyett.

Ám amit a videó is mutat, az az, hogy valójában a karmok közé is beékelhetőek a szögek, és anélkül lehet megadni a kezdő lökést, amivel rögzül a kívánt helyre, hogy hozzájuk érnél.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egyetlen dologra kell ügyelni, hogy az első lendítés pontos legyen, mert abba a helybe fog befúródni a szög. Mindenesetre ez a kis trükk biztosan sokak ujjának épségét mentheti meg.

Észrevetted a kis rést a mérőszalag és a fémkampója között?

Nem véletlenül tervezték így a mérőszalagra a fémkampót, fontos funkciója van.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük