Észrevetted a kis rést a mérőszalag és a fémkampója között? Meglepően fontos feladata van
Nem véletlenül tervezték így a mérőszalagra a fémkampót, fontos funkciója van.

GettyImages-1287158918
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosan sokan észrevették már, hogy a legtöbb mérőszalag végén elhelyezkedő fémkampó kicsit "lötyög", és egy vékony rés húzódik közte és a szalag között.

A gyakran használt mérőeszköznek ezt a részét kevesen vizsgálják meg, pedig nagyon fontos szerepe van abban, hogy pontos legyen a mérés.

Mérőszalag és kampó közötti rés feladata

Bizonyos esetekben úgy nézhet ki, mintha valamilyen tervezési vagy gyártási hiba folytán fityegne a végkampó a szalagon, pedig szántszándékkal illeszkedik így.

@dorisroseart Today in something I just googled 📐 I honestly wondered about this one for years. 🤔 Am i the last to know? @homedepotcanada @milwaukeetool #tapemeasure #artistproblem #artistproblems #arttok #artist #artistsoftiktok #artisttips #artistripsandtricks #tapemeasuretrick #tapemeasures #homeimprovement #diy #diytips #homedepot #homehardware #homehardwarefinds #milwaukeetools #randomfacts #lifehacks #measuring #framing #justgoogled #painter #dorisroseart #dorisrose #nowyouknow ♬ Lost In Tape (Instrumental) - The Young Ebenezers

Ennek az apró trükknek köszönhetően pontosabb a mérés, hiszen ha megfigyeled, épp egy milliméternyi rés hiányzik a szalag és a kampó között. Erre azért van szükség, hogyha a kampós véget beakasztod, akkor tökéletesen illeszkedjen a lemérendő tárgy szélére. 

A TikTokon posztolt videó futótűzként terjedt a mérőszalagról, amin a feltöltő elmagyarázza ezt az összefüggést, és kiderült, hogy nagyon sokakat meglepett ez a funkció.

A cikk az ajánló után folytatódik

A felvételen jól látszik, ahogy a nő először beakasztja a szalagot, és úgy méri le a tárgyat, majd odanyomja a fémkampó végét, betolva ezzel a helyére, és úgy is pontos mérést végez el.

Lenyűgöző, mennyi mindenre oda kell figyelni egy-egy mérőeszköz megálmodása során, hiszen alkalmazásukkor, tehát tervezésnél vagy kivitelezésnél, egy milliméter is nagyon sokat számíthat. 

Tudod, hogy mit jelent az ipa és a paláver?

Nyolc régies, de viszonylag ismert szót mutatunk: eltalálod a jelentésüket?

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük