Kánikula lehet a héten! Meddig marad a jó idő?

Júniusi előrejelzés

Remek idővel indul a június, de vajon végig ilyen szerencsésen alakul a nyár első hónapja?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szeszélyes tavasz után jó idővel köszöntött ránk a június, és az előrejelzések szerint idén talán végre igazi nyári időjárásra számíthatunk.

Olvasd el, mi várható a hónap első hetében, és milyen idő lesz a június további részében!

Az első hét

A meteorológiai nyár első hetében melegszik az idő, jellemzően 30°C körüli meleg lesz, helyenként akár 32°C-ig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Június első napjaiban napos idő várható, csapadék nem valószínű. Kedden a leghidegebb órákban 11-17°C lehet. Nappal 26-30°C-ig melegszik a levegő. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 12°C és 18°C, a legmagasabb 28°C és 31°C fok között alakul.

Csütörtökön is sok lesz a napsütés, de helyenként zápor, zivatar is lehet. Északkeleten néhol megerősödhet a szél is. A minimum hőmérséklet 13°C és 18°C, a maximum hőmérséklet 28°C és 32°C fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt derült, csapadékmentes idő várható, de főként keleten többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 12-17°C fok lehet. Nappal 25-30°C-ig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 12°C és 17°C, vasárnap 13°C és 18°C fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton várhatóan 26°C és 31°C, vasárnap 28°C és 32°C fok között alakulnak.

Június közepe és vége

A kezdeti melegedés után a hónap közepén enyhe visszaesés következik, a legmagasabb nappali hőmérséklet fokozatosan csökken, 30°C-ról néhány nap alatt 21°C-ra esik vissza, éjszaka 14-17°C várható. Számottevő csapadékra továbbra sem kell számítani, bár helyenként olykor lehetnek záporok, zivatarok.

A hónap második felében ismét melegedés kezdődik, de a 30°C-ot a nappali csúcsérték már nem éri el, 22-28°C között ingadozik a hőmérséklet, éjszaka pedig 14-18°C körüli értékeket mérhetünk majd. Június végén gyakrabban előfordulnak záporok, zivatarok, de a csapadékmentes napokon teljesen zavartalan napsütésre van kilátás.

Cikkünk az MTI és az idokep.hu információi alapján íródott.

Ezt is szeretjük