Jegesmedvéket tartanak egy hotelben: látványosságnak szánták, de mindenki felháborodott rajta
Egy jegesmedve-bemutatóterem köré hotelt építettek, aminek látványától nagyon sokan felháborodtak.

jegesmedve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ legelső - és reméljük, egyben utolsó - Jegesmedve Hotele nyílt meg nemrég a kínai Heilongjiang városában. Ezzel a szálláshellyel bővült a Harbin Polarland kínálata, melyben eddig öt attrakcióra lehetett befizetni, mindegyik valamilyen tengeri vagy sarkvidéki állatot mutatott be - ehhez társult hozzá ez a különös szálloda.

Nyitáskor az összes szobát lefoglalták a kíváncsi vendégek, akik a szobájuk ablakából nézhették, ahogy körbe-körbe megy a pici kis teremben két kifejlett jegesmedve.

A Jegesmedve Hotel

Gyakorlatilag az egész, 21 szobás szállás e köré a "műanyag ketrec" köré épült. Azonban az első vendégek között akadtak állatvédők is, akiket elborzasztotta a látványa annak, ahogy ezek a gyönyörű nagy testű ragadozók ebben a miniatűr helyiségben, ahol minden egyes centiméter műanyagból készült, lihegve sétálnak oda-vissza.

- A jegesmedvének a sarkvidéken a helye, nem állatkertben, pláne nem aprócska "akváriumdobozokban" egy hotelben. A jegesmedvék a természetben 18 órán keresztül aktívan mozognak, több ezer mérföldet is megtehetnek naponta, ebben érzik magukat otthon - nyilatkozta Jason Baker, a PETA igazgatóhelyettese. De nem csak az állatvédők háborodtak fel.

- Panorámabörtön a jegesmedvéknek... nem okultunk semmit az állatkínzásból? - fejezte ki a véleményét egy másik férfi a hotelről.

- A kínai természetvédelmi törvény hiányos, és emiatt különböző üzletemberek mindennemű következmény nélkül használhatják az állatokat a saját boldogulásuk érdekében - mondta egy másik ember.

A hotel változatlanul üzemel

A Jegesmedve Hotel szóvivője reagált a felháborodott megjegyzésekre, állítása szerint a vendégek csak a bemutatórészt látják a jegesmedvék territóriumából, ahonnan ki szokták őket engedi, amikor a hőmérséklet és a levegő páratartalma megfelelő számukra. Ugyan pár embert megnyugtatott ez a kijelentés, de nem mindenkit, több ezreket háborított fel a hotel létjogosultsága.

A cikk az ajánló után folytatódik

A negatív fogadtatás ellenére a veszélyeztetett állatokat bemutató hotel iránt egyre csak nő az érdeklődés, telt házas heteik vannak. Úgy tűnik, hogy a jegesmedve szomszéd gondolata annyira felcsigázta az embereket, hogy egy estére sokan lazán költenek akár 352 dollárt is, ami több mint százezer forintnak megfelelő összeg, csak hogy részesei lehessenek az élménynek.

A sárban játszadozó jegesmedvebocsoknál nincs cukibb

Az anyamedve már többször is szülői örömök elé nézett, legutóbb 2020-ban hozott világra egy ikerpárt.

(Borító-, és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary, a kép illusztráció)

Ezt is szeretjük