Jane Goodall személyesen üzent a magyaroknak: az új erdőtörvényről beszélt
Jane Goodall a világhírű etológus és környezetvédelmi aktivista egy videóüzenetben reagált a Magyarországon hatályba lépő új erdőtörvényre.

GettyImages-1144621945
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jane Goodall a világhírű etológus és környezetvédelmi aktivista egy videóüzenetben reagált a Magyarországon hatályba lépő, új erdőtörvényre. A sokak által bírált törvény felfüggesztette az eddigi természetvédelmi szabályokat a gyorsabb fakitermelés érdekében.

Az etológus a videóüzenetével támogatja a civil szervezetek által augusztus 17-ére, este 6 órára szervezett tüntetést is. 

Jane Goodall üzenete a magyaroknak

Jane Goodall a közel másfél perces videóban elmondja, hogy mennyire megdöbbentette az új, Magyarországon életbe lépő szabályozás, és hogy mennyire fontosak az erdők a klímaváltozás elleni a harcban, illetve a csapadék és hőmérséklet szabályozásában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az aktivista figyelmeztet rá, az erdők elpusztítása az ökoszisztéma összeomlásához vezet. 

- Az erdőben békére és gyógyulásra lelhetünk. Gyermekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent értékes erdeitek védelmében. A lelkem veletek van! - zárja a magyarokhoz intézett üzenetét Goodall.

Az ELTE kutatói figyelmeztetnek: óriási baj várhat Magyarországra

Kiszáradás fenyegeti Magyarországot a következő évtizedekben, ha nem sikerül megállítani a klímaváltozást, közölték az ELTE kutatói az MTI-vel kedden.

Borítókép: Craig Barritt/Getty Images for TIME

Ezt is szeretjük