Képeken 10 faj, aminek egy éve még a létezéséről sem tudtunk

Szinte mindennap felfedeznek egy új fajt a kutatók: a Föld még mindig tartogat meglepetéseket.

új faj nyitó
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tudósok, köztük a Kaliforniai Természettudományi Múzeum kutatói és tanulói is szakadatlanul fésülik át a világ minden pontját az Antarktisztól kezdve egészen a mély tengerekig. Néha úgy tűnhet, már semmi újat nem lehet találni, pedig az öreg bolygó még mindig tartogat meglepetéseket.

Bármennyire meglepő, a kutatók és tudósok szinte mindennap felfedeznek egy új növényt vagy állatfajt. 2019-ben a kaliforniai múzeumnak köszönhetően 71 új fajt tudtak besorolni a tudósok. Nemrég a nagyközönség elé tárták a 2019-es év felfedezéseit.

- Éveken át tartanak a kutatások, a felkészülés és az egyeztetés a többi kollégával az adott térségben, mire a fajokat ténylegesen be tudják sorolni a megfelelő családba. Rengeteg olyan ismeretlen állat- és növényfajt fedeztünk fel, amik még mindig kategorizálásra várnak - mondta a múzeum szóvivője.

(Képek forrása: @calacademy)

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Ezt is szeretjük