Mindenki megdöbbent, amikor megszólalt a rákbeteg férfi: ezért csodálkozott a családja

Az ötvenes éveiben járó észak-karolinai férfi feltehetően egy nagyon különös szindrómában szenvedett.

GettyImages-1351646522
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ír akcentussal kezdett el beszélni egy amerikai férfi, aki korábban soha nem járt Írországban, miután prosztatarákkal diagnosztizálták.

Az ötvenes éveiben járó észak-karolinai férfi feltehetően idegenakcentus-szindrómában (FAS) szenvedett, írja a BBC a British Medical Journal egyik tanulmánya alapján. 

Ír akcentussal kezdett el beszélni az amerikai férfi

Az azóta elhunyt férfi nem az első, akinél az idegenakcentus-szindróma daganatos betegséggel összefüggésben jelentkezett.

A tanulmány készítői felfedezték, hogy a férfi a húszas éveiben Angliában élt, és a baráti körében, illetve a távoli rokonai között vannak ír emberek, de ő maga soha nem beszélt ír akcentussal, és soha nem is járt Írországban. 

GettyImages-1204666787
Fotó: Luis Alvarez / Getty Images Hungary

Az akcentus 20 hónappal azután jelentkezett, hogy a férfit prosztatarákkal kezdték el kezelni. Az MRI és a neurológiai vizsgálatok nem mutattak ki semmilyen rendellenességet, és az orvosok pszichiátriai előzményeket sem találtak. A kutatók úgy gondolják, hogy a különös akcentust egy paraneoplasztikus neurológiai rendellenesség (PND) okozhatta, ami a szöveten belüli daganat elleni autoimmun válasz mellékhatása lehetett, és ami befolyásolta az idegrendszer normális működését.

Néhány évvel ezelőtt egy szélütéséből felépülő liverpooli nővel valami nagyon hasonló történt. 

Meg tudja különböztetni a kutya az értelmes és értelmetlen szavakat? Magyar kutatók kiderítették

A kutyák nem tudják, hogy a szavak minden hangja számít.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük