Fontos újítások várhatók az Instagramon: hiánypótló funkciót vezetnek be
Az új fejlesztésekkel a fiatalokat szeretnék védeni.

insta2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az Instagram jelenleg a világ egyik legnépszerűbb internetes oldala, a képmegosztó rengeteg kritikát is kap, amit csak tovább tetézett egy nemrég kirobbant botrány is. Az idézte elő, hogy kiszivárgott egy olyan belső jelentés, miszerint a Facebook és a tulajdonába tartozó más oldalak - például az Instagram vagy a WhatsApp - tisztában vannak a közösségi média fiatalokra gyakorolt negatív hatásaival, mégsem tesznek ez ellen semmit.

Nagyjából egy héttel az ügy kirobbanása után, október 10-én Nick Clegg, a Facebook globális ügyekért felelős alelnöke bejelentette, hogy fontos újításokat terveznek az Instagram felületén, amikkel a fiatalabb korosztályt próbálják tudatosabb és megfelelő mennyiségű közösségimédia-használatra buzdítani.

Ezek a változások jönnek az Instagramon

A bejelentés szerint az egyik új funkció az lesz, hogy ha a tinik mindig csak egyféle tartalmat nézegetnek az oldalon, akkor az algoritmus arra fogja ösztökélni őket, hogy más jellegű képeket és videókat is fedezzenek fel. A rendszer ráadásul arra is figyel majd, ha a fiatalok a számukra nem túl előnyös tartalmakat böngészik, és ebben az esetben még riasztást is küld nekik.

insta1
Fotó: Mixmike / Getty Images Hungary

A másik új funkció abban segít majd, hogy szünetet tartsanak a felhasználók, és bár még sok részlet nem ismert erről a fejlesztésről, a The Verge szerint lényegében olyan lesz, mintha ideiglenesen felfüggesztenék a fiókot, ez idő alatt pedig a fiatalok elgondolkozhatnak azon, hogy a folyamatos Instagram-görgetéssel töltött időnek vajon van-e értelme, vagy lehetne-e ezt más, hasznosabb elfoglaltságra is szánni. Bár fontos funkciókat látnak el az új fejlesztések, az alelnök arra még nem tudott válaszolni, hogy mikor lesznek ezek valóban elérhetők, de annyit elárult, hogy hamarosan tesztelni kezdik majd.

Súlyos betegségektől szenvednek a fiatalok, hiába hiszik, hogy egészségesek: mentális állapotuk egész életükre kihathat

Az Y generáció tagjai kevésbé egészségesek, mint a szüleik az ő korukban.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük