A járványügyi veszélyhelyzet újabb kedvezménye szűnik meg holnaptól

Megszűnik a járványvédekezésben részt vevők ingyenes utazása a BKK járatain.

GettyImages-1349251384
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetése után 2022. június 15-étől, szerdától már kizárólag érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait a járvány elleni védekezésben részt vevő dolgozók - jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ.

Ma lejár a veszélyhelyzet ideje alatt a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók, egészségügyi hallgatók, illetve egyes további személyek - szociális ágazatban dolgozók, közszolgálati tisztviselők, valamint rendvédelmi és honvédelmi hivatásos állomány tagjai - közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményéről szóló kormányrendelet.

A díjmentes utazás a veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig vehető igénybe az ezzel kapcsolatos igazolás birtokában. Az érintett dolgozók a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. naptól, 2022. június 15-étől, szerdától már kizárólag érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait - közölték.

Fotók: Getty Images

Ezek a BKK legszebb útvonalai

Budapest legszebb részei akár menetrend szerinti BKK-járatokkal is bejárhatók, ha valaki fogékony a szépségre, az akár az ablakból is rácsodálkozhat a mesés panorámára, vagy izgalmas túrákat tehet a megállókból. A legszebb és legérdekesebb BKK-útvonalak szinte csábítanak egy kis városi kiruccanásra.

Ezt is szeretjük