Elképesztően látványos technikával dolgozik a magyar fotós: csak kevesen látják így a világot, mint ő
Hegyi-Kovács Gábor fotói más oldalukról mutatják meg a világot.

infravörös-fotózás-borító1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy különleges tehetségű és egyedi technikával dolgozó fotósokat találjunk, hiszen Magyarországon is számos remek művész tevékenykedik. Mindenki másban kiemelkedő, de egy közös bennük: munkájuk kivételes minőséget képvisel, és a nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket.

Hegyi-Kovács Gábor is ide sorolható, aki egy különleges technikát használ ahhoz, hogy látványosabbak legyenek a képei. Mint mondja, az infravörös fotózás lelkileg érinti meg igazán, a láthatatlan fény területének is hívják.

Varázslatos és különleges képek

Gábor korábban már hosszú évekig tevékenykedett hobbifotósként, 2018-ban  mérnöki-műszaki munkája mellett a pedig a fotográfus képesítést is megszerezte, elmondta, hogy leginkább fotótörténelemből tudott sokat meríteni. A különleges, infravörös technikával csak kevesen dolgoznak rajta kívül az országban, így már emiatt is különlegesnek számítanak munkái - amihez hatalmas pluszt ad még elhivatottsága és tehetsége is.

- Az infravörös fotózás egy olyan terület, ami a reális valóságon túlmutat, olyan képvilágot tár a szemünk elé, ami elrepít egy olyan helyre, ami egy más, egy alternatív világot mutat meg. A realista-dokumentarista fotózás szöges ellentéte. A képeim nem titkoltan szubjektív expresszionista üzenetet hordoznak. Leginkább a természetben helyet foglaló ember bemutatása a legkedveltebb területem, de streetfotó és landscape fotózás is vonz. A fekete-fehér infravörös fotózás is kedvelt területem. Hogy miért is vonz ezen terület? Erre nem igazán tudok jó magyarázatot adni. Egyszerűen az érzelmi és képvilágom, gondolkodásom kivetülése ide vezet.

(Képek forrása: gabormood.com / A készítő engedélyével.)

Ezt is szeretjük