Gyönyörű képek a magyar tanyavilágból - A fiatal fotós a vidéki élet szépségét mutatja be

A hagyomány és a magyar táj iránti szeretet egyszerre jelenik meg Répásy Zsolt képein.

magyar-tanyavilág-fotók-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha talán mindannyian elfeledkezünk arról, milyen gyönyörű országot nevezhetünk a hazánknak. A meseszép táj mellett a több évszázados hagyományokra is érdemes büszkének lennünk, hiszen nagyon színes és egyedi kultúrát hagytak maguk után őseink.

Már csak azért is érdemes erre odafigyelni, mert a mai világban egyre jobban elhalványul ezek jelentősége, és csak egy kis szeletjét ismerhetjük meg a régi korok szépségeinek. Erre jó példa az alföldi tanyavilág is, ahol a mai napig őrzik a csikósok és pásztorok hagyományait.

Lenyűgöző fotókon a hagyományőrző magyarok élete

A magyar díjnyertes fotós, Répásy Zsolt szívéhez nagyon közel áll a népi világ és a tradíciók felelevenítése, de a rejtett értékek megismerését is fontosnak tartja. Munkái olyan ismert online és nyomtatott lapokban is megjelentek, mint a National Geographic vagy a NatGeo Travel. A világ egyik legjobban elismert nemzetközi fotós felülete, a PetaPixel is készített vele nemrég egy interjút, amiben elárulta, hogy mindig vonzotta a dokumentarista fotózás, ahol az emberek álltak a középpontban. Az életük, érzéseik, csatáik, hagyományaik, kulturális hátterük. A magyar tanyavilágról készült fotósorozatában is ezt az érzést szeretné bemutatni - és hogy a rég elfeledettnek hitt tradíciók még mindig virágoznak.

(Képek forrása: zsoltrepasy.com - zsolt.repasy/Instagram - A készítő engedélyével)

Ezt is szeretjük