Ezek a kacsák gyorsabban futnak, mint az emberek: nagyon furcsa a testfelépítésük

Az indiai futókacsák mások, mint az átlagos kacsák.

GettyImages-809052700

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ázsiai kontinensen őshonos indiai futóréce a vadon élő tőkés récéből fejlődött ki. Úgy vélik, hogy egyedülálló evolúcióját inkább az emberi beavatkozás, mint a természetes evolúció határozta meg. Európai tengerészek találkoztak vele először az 1800-as években Indonéziában, ahol nem volt ritka, hogy a farmereknek több mint ezer kacsája volt.

Bár az indiai futóknak nagyon jó a hús-csont aránya, és húsuk állítólag finom ízű, szinte kizárólag a tojásukért nevelik őket. Kivételesen produktív állatok, átlagosan évi 300-350 tojást raknak.

Mitől futnak ilyen gyorsan az indiai futókacsák?

Az indiai futókacsa a legjellegzetesebb testtípussal rendelkezik a világ összes kacsafajtája közül. Mivel a lábak hátrébb helyezkednek el a testen, mint a többi kacsáén, egyenesen állnak, mint a pingvinek, és inkább futnak, mint kacsáznak. 

GettyImages-1356161440

Míg az állatfaj nevében szereplő "indiai" kifejezés földrajzilag téves (mivel valójában az indonéz szigetvilágból származik), addig a "futó" rész egészen pontos. Más házi kacsákkal ellentétben képesek futni, méghozzá meglehetősen gyorsan. 

Az indiai futókacsák falánk állatok, akik szinte bármit megesznek, ami tápértékkel bír. Indonéziában és Thaiföldön néha elengedik őket a rizsföldekre, hogy ott pusztítsák a kártevőket, és ezáltal előkészítsék a földeket a vetésre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nem fogod elhinni, milyen picik ezek az állatok

Vannak állatok, amelyeket szinte alig látni, és egy emberi kisujjon is kényelmesen elférnek.

Nem fogod elhinni, milyen picik ezek az állatok: sokat szabad szemmel alig lehet látni

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük