Így vásárolj féláron!
4 okos trükk, amit kevesen ismernek
Eleged van abból, hogy alig költesz valamire, mégis olyan, mintha kifolyna a pénz a kezedből? Változtass!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élet észrevétlenül drágul Magyarországon, így nem meglepő, ha a te pénztárcád is kiürül még a hónap vége előtt. Természetesen mindig van miről lemondani, de vásárlás közben is van lehetőség a spórolásra.

Az eladók trükkjeire is érdemes figyelni, és néhány ügyes fogást is célszerű bevetni. Ezúttal olyan praktikákat osztunk meg veled, melyekkel rengeteget spórolhatsz a vásárlásnál!

A legolcsóbb helyen vásárolj!

Ahhoz, hogy okosan bánhass a pénzeddel, időt kell szánnod a vásárlásra. Ezalatt azonban nem az üzletben töltött időt értjük: mielőtt bevásárlókörútra indulsz, alaposan tájékozódj az egyes boltok és áruházak kínálatát és árait illetően. Az egyébként a postaládákat idegesítően elöntő reklámújságok ilyenkor sokat segítenek.

A kiadásaid csökkentésének másik módja az internetes vagy a diszkontáruházakban történő vásárlás. Az előbbieknél az árak általában alacsonyabbak, és kisebb annak a kockázata is, hogy olyan holmikat veszel meg, melyekre egyébként semmi szükséged.

A diszkontáruházak is jóval olcsóbban kínálják az egyes termékeket: az alapélelmiszereket például jelentősen kedvezőbb áron veheted meg itt.

Használd ki a törzsvásárlói kedvezményeket!

Sok szupermarketben kínálnak olyan törzsvásárlói kártyákat, melyeken pontokat gyűjthetsz, és azokkal a későbbi vásárlások során pénzt takaríthatsz meg - ilyen a SuperShop kártya, ami sok helyen használható, illetve a drogerie markt pontgyűjtő kártyája. Egyes pénztárosok maguktól is minden alkalommal elkérik ezt a kártyát, de, hogy semmiképpen ne feledkezz meg a használatáról, célszerű azt a pénztárcádban tartanod.

Az akciókra és törzsvásárlói kedvezményekre általában felhívják a figyelmet az üzletekben, nem árt azonban alkalmanként rákérdezned, nehogy lemaradj valamiről, amivel esetleg még többet spórolhatsz. A kártyák beszerzésén és használatán túl ne feledkezz meg beváltani sem a pontjaidat - nincs ugyanis annál kellemetlenebb, amikor a nyakadon marad a rengeteg kedvezményre jogosító pont.

Minden élelmiszert egyesével vegyél meg!

Az élelmiszer-ipari cégek szeretnék elhitetni a vásárlókkal, hogy az ő kényelmüket szolgálják az előremosott salátakeverékek, az egyszemélyes kiszerelésű levesek, illetve tészták gyártásával.

Valójában azonban egyszerűen csak több pénzt akarnak kiszedni a zsebedből. Sokkal kedvezőbb, ha kerülöd ezeket: a salátakeverék helyett vedd meg annak alapanyagait, és a levest, tésztát, tésztaszószt, gabonapelyheket és egyéb termékeket is normális, nagy kiszerelésben szerezd be. Nem tart sokáig megmosni a salátát vagy adagokra osztani az ételt, és így nem kell megfizetned a felesleges luxus árát sem.

Használd ki a kuponok nyújtotta kedvezményeket!

Ma már szinte minden újságban találni kuponokat, melyekkel hosszútávon jelentős összegeket takaríthatsz meg. A magazinokból és reklámújságokból könnyen összegyűjtheted ezeket, de az interneten is találni olyan oldalt, ahonnan mindennap újabb kuponokat szerezhetsz.
Igyekezz úgy vásárolni, hogy ezeket a kuponokat fel is tudd használni: akkor vásárolj ruhákat, amikor a legkedvezőbb kuponakciókra bukkansz, és a nagy bevásárlást is igyekezz a kedvezményes időszakra tervezni.

Kevesen tudják, de az interneten gyakran hálálják meg a felhasználók segítségét kuponokkal.

Sok helyen elég regisztrálni, illetve elfogadni, hogy rendszeresen hírlevelet küldjenek neked, cserébe időnként ajándékot kapsz, vagy bizonyos kedvezményekre leszel jogosult.

Cikkünk megírásában az Elhallgatott tanácsok című könyv segített.

Ezt is szeretjük