Barátságtalan idővel köszönt be a június: nem sok jóra számíthatunk pünkösdkor
Nem lesz nyárias az időjárás pünkösdkor és az ünnepet megelőző napokban.

felhok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar - nagyobb eséllyel a késő délelőtti óráktól az esti órákig terjedő időszakban. Az északi szél napközben többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Szombaton a gyakorta megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan fordulhat elő záporeső, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

Pünkösd vasárnap északkelet felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen lehet számítani esőre, záporesőre. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északi tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pünkösd hétfőn, június 1-én felhős idő valószínű, inkább csak kevés napsütés lehet. Több helyen is számíthatunk esőre, záporesőre, néhol zivatarra - főként a csapadék várható mennyiségében még nagy a bizonytalanság. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, elsősorban zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 17 és 22 fok között valószínű, de a tartósan felhős tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Fotók: Getty Images

Az elmúlt hetek 10 leggyönyörűbb tájképe

Minden hónapban megrendezi tájképversenyét a The Independent Photographer magazin. Idén áprilisban sem volt ez másként, és - ahogyan az lenni szokott - ezúttal is számos nevezés érkezett a pályázatra.

Ezt is szeretjük