Mutatjuk, hogy lesznek nyitva a patikák és az üzletek a húsvéti hosszú hétvégén

Így alakul a húsvéti nyitvatartás 2022-ben.

B RKL20210421069
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Április 15-én, nagypénteken, április 17-én, húsvétvasárnap és április 18-án, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, röviden OGYÉI.

Azt írták, április 16-án, nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

Tudatták: a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti/készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról településenként vagy megyénként az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni. A gyógyszerhatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése.

Húsvéti nyitvatartás az üzletekben

A szupermarketek, hipermarketek, élelmiszer-üzletláncok és a nagyobb bevásárlóközpontok legtöbbje ugyanolyan rend szerint tart majd nyitva a húsvéti hosszú hétvégén. Április 15-én, nagypénteken, április 17-én, húsvétvasárnap és április 18-án, húsvéthétfőn zárva lesznek ezek a létesítmények, április 16-án, szombaton pedig a megszokott hétvégi nyitvatartás szerint várják majd a vásárlókat.

Az OMV és a Lukoil töltőállomásokon találhato Spar üzletek, a Mol benzinkutak Fresch Cornerjei és a Shell kutakon lévő Tesco Minishopok a teljes ünnepi hosszú hétvége minden napján nyitva tartanak. Jó eséllyel nyitva lesznek a nonstopláncok egyes boltjai is, mint a Manna és a Roni. Ugyanígy kinyithatnak azok a kisebb üzletek és magánboltok, ahol nincs egységes rend erre vonatkozóan. Idetartoznak a CBA, a Coop és a Reál üzletei is, ahol egységenként változhat a nyitvatartás. Ha biztosra mennél, tájékozódj a boltok internetes oldalain, vagy keresd a helyben kihelyezett tájékoztatókat.

Kiemelt kép: MTVA/Róka László

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Furcsa kuponokkal próbálják megnyerni a vásárókat

A kuponozás történelmének közel 140 éve alatt bőven akadtak furcsa leárazási ajánlatok.

Ezt is szeretjük